Kiderült a párom cukros, gyógyszert kapott rà, miket főzzek főzhetek neki?
Totál tanácstalan vagyok. Nehezítő tènyező , hogy nem vagyunk jó anyagi helyzetben tehàt nagyon drága ételek nem jöhetnek szóba.
És inkább ami könnyen beszerezhető mert faluban èlünk.
Minden ötlet tanács jól jönne. Melóba is kérdéses mit vigyen eddig mindig szendvicset vitt ….
Elöször is mit jelent a cukros? Biztos kapott értendi javaslatot, ha gyógyszerezni kell magát, emellett mérnie is kell a vércukrát.
Alapesetben a finomított szénhidrátok (fehér liszt, kristálycukor) mennyiségét, arányát kell csökkenteni, az étrendben - nagy vonalakban - sokkal több zöldséget, több zsírmentes fehérjét, kevesebb tésztát, kenyeret, édességet kellene tartalmaznia.
Szendvicset is lehet enni, de TK kenyér/zsömléböl, kevés zsírral (vaj, margarin, majonéz), sovány hússal, felvágottal, és zöldségfélékkel.
DE a párod kérjen tanácsot az orvostól, mert nem mindenkinek egyformán kell korlátozni az ételeket.
Nem kapott semmilyen konkret tanacsot annyi volt a tanács , “dietazzon “
Kapott egy gyógyszert ami naponta szednie kell.
Grammozni nem igazán tudunk, 6 fős családról van szó. Ajánlottak iylen csoportot de ott olyan alapanyagok voltak a felét nem is ismertem, nem hogy meg tudjam venni…. Ezért is kértem tanàcsot.
4 Nem szedheto, hanem szedni Kell.
Küldte az orvos a diabetológiàra, de az mèg majd 2 hónap mire fogadjàk addig is kellene főznöm, munkàba kell kajàt vinnie stb nem àll meg a világ.
NEM 6 före kellene megvenni, hanem CSAK NEKI!
Másrészt vegyél fele annyi húst és már meg is van a rávaló, meg még egészségesebben is fogtok étkezni.
Ha EGY valaki beteg, akkor annak más igénye lehet/van, ilyenkor neki külön lehet fözni!
Másrészt ha neki nem lehet mindent megenni - márpedig aki cukorbeteg, annak sok minden tilos -, akkor fözöl mindenkinek. ö meg nézi??? Ez szerinted igazságos? Emellett még veszélyes is számára!
(mellesleg ha húsmentesen étkezel - és nem veszel húspótlókat -, jóval kevesebb pénzbe kerül!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!