11/19 anonim válasza:
Horváth Ilona, Minerva nagy szakácskönyv, újságokban található receptek alapján és részben nagymamámtól ellesve. Akkor még nem volt internet.
12/19 anonim válasza:
Sehogy. Bármilyen pontosan követem a szájbarágós recepteket szr lesz az eredmény
13/19 anonim válasza:
Gyerekként figyeltem mamámat, anyukámat, nagyritkán főztem vagy besegítettem, aztán huszonévesen összeköltöztem a párommal, akkor bele is kellett jöjjek, addig húst pl sosem készítettem, mert vegetáriánus vagyok. Net sokat segít, barátnők is jó ötleteket adnak.
14/19 anonim válasza:
Igazából otthon szüleim mindig főztek, részt vettem benne és rám ragadt. Kamaszként előfordult hogy megkértek csináljak meg ezt meg azt, és megtanultam. Utána érettségi környékén diétáztam, és a családi konyha nem volt éppen alakbarát, úgyhogy magamra főztem. Aztán már magam tanultam receptes könyvekből, pl a Horváth Ilona féle könyv jó.
Amúgy receptes könyvből magában nehéz megtanulni, ha nincsenek meg az alapfogások.
15/19 anonim válasza:
Mikor egyedül laktam, kénytelen voltam. Otthon nem főztem soha, maximum egy rántottát vagy ilyesmi. Mondjuk nagyon nincs mit rajta tanulni, általában rákerestem neten, hogy mit akarok csinálni és követtem a leírtakat.
16/19 anonim válasza:
Kislány korom óta anyu mellett álltam a konyhában. Olyan 13-14 évesen szerettem bele a sütésbe, hamar egyedül csináltam már mindent (persze kezdetben palacsinta-muffin, később torták és nehezebb desszertek) most 18 évesen már simán főzök is magamra, sokszor a családra is ha éppen van időm. Ha nem így alakult volna, jövőre amikor egyetemre megyek 250 km-re otthonról akkor muszáj lett volna megtanulnom.
17/19 anonim válasza:
Sokszor voltam jelen a konyhában míg anya sütött fözött, segítettem neki zöldségeket pucolni, húst aprítani,húslevest lehabozni.Így a látottak alapján " tanultam" meg.Elköltöztem és tudtam mit hogy kell csinálni.Hogy variáljak sok tiktok videót néztem ki hogy csinálja és énis kipróbáltam a videós technikáját.
18/19 anonim válasza:
Nekifogsz és csinálod. Ennyi. Amíg filozofálsz róla és kérdezel addig csak drága workshopok vendége leszel, ahol igazi tudást nem kapsz. Én úgy tanultam meg, hogy elsajátítottam néhány alapot. Pl a pörkölt alap majdnem minden egytálétel alapja. A lecsótól a krumplipaprikásig. A pörkölt alap pedig apróra vágott, zsíron vagy olajon üvegesre sütött hagyma. S innen elkezded felépíteni: ami keményebb alapanyag annak több idő kell az teszed bele elsőként. S ez a nagy tudomány. A szakácskönyv jó alap,de ha nem akarsz sablonossá válni,hanem élvezni is akarod,akkor újítasz. Fűszerrel sokat lehet dobni a legunalmasabb kajákon is. 😉 Hajrá!!! 😊
19/19 anonim válasza:
Férjhez mentem, és a férjem enni akart. Meg én is.
Volt szakácskönyv (Horváth Ilona), aki olvasni tud, az főzni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!