Mikor tanultatok főzni, jártatok így? Ki hogy tanult meg?
23 vagyok, néhány receptet kipróbáltam már de alapvetően nem főzök. Ha nem főzök, akkor az se tetszik anyukámnak, hogy nem tudok meg hogy nincs tapasztalatom de ha meg kinézek egy receptet meg szeretném megcsinálni, akkor meg beleszól, hogy a receptbe úgy van de biztos nem úgy kell meg hogy nem ilyen receptet kellett volna nézni.
Ilyenkor már felhúzom magam. Meg mondja, hogy nincs tapasztalatom de nem tudom ezt miért kell valakinek mondani, hát eddig nem volt, majd lesz.
Tök egyedül nem akarok nekiállni, ezért akartam, hogy segítsen és amúgy segít is, csak közbe puffog.
Egyedül tanultam meg főzni.
Ha segítségét kérsz, minek a recept? Ha recept van, minek a segítség?
Én 18-19 évesen, amikor egyetemista lettem, és több időt voltam itthon, akkor kezdtem el rántottánál bonyolultabb ételeket magam főzni.
Szerintem a lényeg az, hogy magad tapasztald ki a dolgokat, nyilván a lehető legkönnyebb ételekkel kezdve, és onnan haladni a bonyolultabbak felé. Például először menjen a paprikás krumpli, lecsó, és csak utána próbálj pörkölteket csinálni, de ez csak egy példa.
Én magamtól tanultam, egy-két konkrét dologban kértem csak tanácsot, mint pl leves besűrítéséhez a rántás készítése és hozzáadása(arányok stb). A receptek pontos betartás meg legfeljebb tésztáknál, süteményeknél fontos.
A legegyszerűbbekkel kezdd, és ne úgy, hogy álljon melletted, én a mai napig -e miatt egyedül főzök, ideges leszek, ha beleszólnak; vagy legyél csak megfigyelő és kukta.
Csak tanácsot kérj technikákhoz, vagy kóstoltasd fűszerezéshez.
Én kb 12 évesen kezdtem el egyes ételeket elkészíteni. Azóta is folyamatosan fejlődök, mert a főzés az egyik hobbim, és mindig új dolgokkal próbálkozom.
Ne kérj segítséget, de egy adott ételhez több receptet is olvass el az interneten. Így jó eséllyel ráérzel hogy egy-egy receptnek mi a lényege.
(Kisebb adagokkal próbálkozz, és makulátlanul takaríts el magad után)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!