Ti mikor és hogyan tanultatok lovat ápolni? Felszerelni? És hány éve jártatok lovagolni?
Én 7 éve lovagolok... rögtön az első alkalommal megmutatták hogy kell lovat ápolni és felszerelni.
Utána minden lovaglásnál már saját magamnak kellett leápolni és felszerelni a lovat. Néha még kérdezhettem ha valami nem ment, de 3-4 alkalom után már nem kérdezhettem mert úgy leszúrtak hogy nem igaz... :)
De szerintem ez így helyes mert van aki már 2-3 hónapja jár lovagolni és még mindig nem meri kikaparni a ló patáit és nem tudja hogy tegye fel a nyerget...stb.
Az én szememben az ilyen embert ezek szerint nem is érdekli az egész és nem érdeke megtanulni a dolgokat...csak várja hogy a segge alá tegyék a lovat , ő rázassa magát rajta egy órát utána meg kiveszik alóla és ő haza mehet.
Hát NEM ... nálunk odamentem leápoltam, felszereltem mire megjött az oktató...lovaglás után bevittem leszereltem, lecsutakoltam, beadtam neki a vacsorát, elvittem a felszerelést a helyére és csak azután mehettem haza (és mindenkinek így kellett csinálnia és fizettünk a lovaglásért, rendes képzett oktatónk volt meg minden)
Aki meg túl elkényeztetett volt és nem akart dolgozni , hanem az utolsó pillanatban ért oda a lovaglásra remélve, hogy megúszta a csutakolást és a szerszámozást és majd a segge alá teszik a tiszta felnyergelt lovat annak azt mondta az edző hogy "Akkor nem kell ide járni! "...ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!