Nagyjából mennyi ideig szoktátok főzni a marhahúst?
"15-20 percig szoktam, de még elég rágós marad utána"
A marhahús még 3 óra után is képes enyhén rágós maradni, úgyhogy 15 perccel nem tudom, mi volt az elképzelés. Egy jó minőségű marhaús 3-4 óra főzést simán igényel.
"használtok-e valamilyen fűszerezést?"
Nyilván.
Marhahúst simán vízben főzni??
Ez milyen hülyeség?
Amúgy meg alapvető információk hiányoznak a kérdésből.
Milyen része a marhának, milyen korú marha?
Nagyon nem mindegy, hogy lábszár vagy pl hátszín.
Növendék marha, vagy valami matuzsálem korú tejelő tehén.
"Marhahúst simán vízben főzni?? Ez milyen hülyeség"
Miért? Nem ettél még például marhahúslevest? Ott szerinted miben főzik a marhát?
6: Marhahúslevesnél nem merül fel a “használtok-e valamilyen fűszerezést” kérdés.
Itt sima vízben főtt marhahúsról van szó.
A főzővízbe milyen fűszereket. Személy szerint én a són kívül szoktam kurkumát is rakni bele. Azt leszámítva, hogy narancssárgás színt kap a hús, ad neki plusz ízt is ha kurkumás vízbe fő bele.
Aprított lábszárról illetve szívről van szó nagyrészt, mivel ezek legolcsóbbak, én meg csóró vagyok. 20-30 percnél azért nem szoktam tovább főzni, mert nem szeretek túl sokáig csinálni egy ételt. Kb ennyi a rizs főzési ideje is és ezeket általában egyidőben szoktam megcsinálni.
A lábszár a marhának a legtöbb főzést igénylő része.
Miért nem pörköltet csinálsz belőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!