Miért pucolják meg a barackot befőzésnél?
Figyelt kérdés
Én szeretem a héját. Miért írják befőtt recepteknél, hogy meg kell pucolni a barackot? Higiéniai oka van? Vagy csak ízlés kérdése? Esetleg az eltarthatóságot befolyásolja?2023. aug. 31. 15:30
11/12 anonim válasza:
A barackhámozás felesleges. A penészedés ellen csak a már kész lezárt üvegek kifözése biztos megoldás.Ez azt jelenti,hogy forrás körüli hömérsékleten kell 3-4 órán át tartani.50 literes nagyfazékban több sorban egymáson a sok lezárt üveget ,viz alatt lefedve,lassu tüzön felforralni.Órákig tart a melegités,mikor már gőz jön a fedő alól és bugyorog akkor lezárni,a legjobb másnap kipakolni.Egy kicsik veszélyes,könnyen megrepednek a beföttes üvegek,Nem szeretik ha közvetlenül a lábos aljához érnek ,meg ha egymáshoz érnek.
Egyszer a lekváros üvegek kifözése közben elaludtam,lefött az összes viz, felrobbantak az üvegek,még a plafonról is lekvár csepegett. /Itt a mese vége.Pedig ez igaz!/
12/12 anonim válasza:
A barack héja molyhos (a kopaszbarack kivételével) és nehéz róla biztonságosan lemosni a szennyeződéseket. Mert azok mikroszkópikusak esetleg, és nem is olyan feltűnőek, mint egy gólyaszar a barackon. A szennyeződésektől viszont megromolhat a befőtt. Senki nem szeret úgy pénzt gyümölcsöt, munkát, időt és energiát feccolni valamibe, hogy annak romlott befőtt legyen a végterméke. A mosás hiányosságainak legegyszerűbb elkerülése, ha azt mondják - ha jót akarsz, akkor hámozd meg a gyümölcsöt. Nem kell elmagyarázni semmit, és ez a hülye-biztos megoldás. Ha így csinálod jó lesz. De a saját felelősségére természetesen mindenki úgy okoskodik bele a dolgokba, ahogy ő akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!