Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Paradicsom befőzésnél el kell...

Naeznincs kérdése:

Paradicsom befőzésnél el kell eltávolítani a magot és a héjat?

Figyelt kérdés
Szeretném lerövidíteni az elkészítési időt,de minden recept azt írja, hogy magvakkal és héjakkal kell vacakolni. Megromlik a magtól és a héjtól a paradicsom? Vagy más oka van az eltávolításuknak ? El kellene döntenem, kihagyhatom e ezt a lépést. Ezért segítene a válasz! Köszi előre is!

2012. aug. 22. 01:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen el kell távolítani. Ezért kell át passzírozni. Jó ha van egy paradicsom passzírozód,mert az külön válassza a magot, és a héját. Ha nincs akkor tészta szűrőn is át lehet, de az macerásabb.
2012. aug. 22. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Kipróbált módszer, jó szívvel ajánlom.

Érett paradicsomot kicsumázunk, majd apró(3-4 mm)lyukú tárcsával, húsdarálón ledaráljuk.

Adagonként, vagy egyben (mennyiségfüggő) botmixerrel (néhány ezer forintért kapható, nagyon hasznos társ a konyhában) átjáratjuk.

Ezután felforraljuk, néhány percig rotyogtatjuk, megkapja a Na-benzoát adagját,(biztos ami biztos)forrón üvegekbe töltjük, és mehet szárazgőzbe. Javasolt a hűtőtáska alkalmazása, a nagyi dunyhája, meg 10 pokróc helyett.

Olyan sűrű lesz, mint a bolti sűrített paradicsom, a magok, és a héj "eltűnnek". Sűrűségénél fogva ivólének nem alkalmas.

2012. aug. 22. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Szintén jó módszer fagyasztáshoz:

Ugyanúgy, ahogy doboszoli irta (Érett paradicsomot kicsumázunk, majd apró(3-4 mm)lyukú tárcsával, húsdarálón ledaráljuk.

Adagonként, vagy egyben (mennyiségfüggő) botmixerrel átjáratjuk.).


Ezután dobozokba, vagy zacskóba töltjük és lefagyasztjuk, ezt higitás nélkül lehet használni leves, mártás, stb elkészitéséhez.

2012. aug. 22. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
Paradicsompürét akarsz csinálni, vagy befőttnek (pl mint az uborka) úgy akarod megcsinálni?? Nem ugyanaz a kettő..
2012. aug. 22. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat !

Kipróbáltam az itt írt receptet, nyersen finomra turmixolva és azután főzve , nagyon jól néz ki a végeredmény. Örülök, hogy főzni sem kellett órákig.

Sok munkát, és főzési energia felhasználást megúsztam. 10 nap alatt még nem látszik romlani sem. Ez a recept csodálatos!! Köszönöm :)


Pürét, vagy lét akartam, az egész paradicsomnál talán nem lehet probléma a benne lévő mag és héj. Egészben eltéve nem is jutott eszembe, mert nem tudom, hogyan lehet az egészben eltett paradicsomot később felhasználni?


Köszönöm mindenkinek a válaszokat,és kérdéseket! Mindannyian segítettetek vele :)

2012. szept. 2. 22:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdés jó régi.

Tényleg nem romlasztotta meg a mag, meg a héj?

Állitólag jobb lenne ha nem maradna benne a mag, mert megromlik...

Nem lehet hogy " 200 2 évvel ezelőtt azért csinálták így a háziasszonyok, hogy " addig se unatkozzanak "??

2017. aug. 28. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!