Paradicsom befőzésnél el kell eltávolítani a magot és a héjat?










Kipróbált módszer, jó szívvel ajánlom.
Érett paradicsomot kicsumázunk, majd apró(3-4 mm)lyukú tárcsával, húsdarálón ledaráljuk.
Adagonként, vagy egyben (mennyiségfüggő) botmixerrel (néhány ezer forintért kapható, nagyon hasznos társ a konyhában) átjáratjuk.
Ezután felforraljuk, néhány percig rotyogtatjuk, megkapja a Na-benzoát adagját,(biztos ami biztos)forrón üvegekbe töltjük, és mehet szárazgőzbe. Javasolt a hűtőtáska alkalmazása, a nagyi dunyhája, meg 10 pokróc helyett.
Olyan sűrű lesz, mint a bolti sűrített paradicsom, a magok, és a héj "eltűnnek". Sűrűségénél fogva ivólének nem alkalmas.





Szintén jó módszer fagyasztáshoz:
Ugyanúgy, ahogy doboszoli irta (Érett paradicsomot kicsumázunk, majd apró(3-4 mm)lyukú tárcsával, húsdarálón ledaráljuk.
Adagonként, vagy egyben (mennyiségfüggő) botmixerrel átjáratjuk.).
Ezután dobozokba, vagy zacskóba töltjük és lefagyasztjuk, ezt higitás nélkül lehet használni leves, mártás, stb elkészitéséhez.
Köszönöm a hasznos válaszokat !
Kipróbáltam az itt írt receptet, nyersen finomra turmixolva és azután főzve , nagyon jól néz ki a végeredmény. Örülök, hogy főzni sem kellett órákig.
Sok munkát, és főzési energia felhasználást megúsztam. 10 nap alatt még nem látszik romlani sem. Ez a recept csodálatos!! Köszönöm :)
Pürét, vagy lét akartam, az egész paradicsomnál talán nem lehet probléma a benne lévő mag és héj. Egészben eltéve nem is jutott eszembe, mert nem tudom, hogyan lehet az egészben eltett paradicsomot később felhasználni?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,és kérdéseket! Mindannyian segítettetek vele :)





Kérdés jó régi.
Tényleg nem romlasztotta meg a mag, meg a héj?
Állitólag jobb lenne ha nem maradna benne a mag, mert megromlik...
Nem lehet hogy " 200 2 évvel ezelőtt azért csinálták így a háziasszonyok, hogy " addig se unatkozzanak "??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!