Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem elég forró vízzel...

Miért nem elég forró vízzel felönteni a nyers barackot tartalmazó befőttes üveget?

Figyelt kérdés

Nem raknék bele se borkősavat, se nátrium-benzoátot, se cukrot, se más tartósítószert.


Nem hőkezelném az üres üveget, se a kupakot, csak elmosogatnám őket.


Nem főzném meg a barackot, csak megmosnám, kivenném a magját.


A barackot tartalmazó befőttes üveget forró vízzel felönteném, rá a kupak, és ennyi. Nem tenném vissza a lezárt üveget se a fazékba melegedni, se befőző automatába, se dunyhába, se sütőbe. Csak hagynám kihűlni szobahőmérsékleten.


Mi baj ezzel a technikával?



2023. aug. 31. 03:52
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
78%
#20 - a lekvár ozmotikus hatása már elég nagy ahhoz, hogy a spórák ne érzékeljék azt kedvezően vizes környezetnek a kikeléshez. Persze néha még így is beromlanak az ilyen alkotások.
2023. szept. 3. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!