Hőkezelés nélkül, cukorral és c-vitaminnal is lehet tartósítani?
Arra gondoltam, hogy rakok el bodza bogyótermésből szörpöt, mert állítólag nagyon egészséges.
Mi van akkor, ha nem forralom, csak rakok bele annyi cukrot, amennyit felvesz+ c-vitamint?
Elállna úgy?
Jó lenne, ha a vitaminok és enzimek nem mennének tönkre.
A cukor is tartósít lásd a birsalma sajtot.
Szerintem legalább 50% cukortartalommal eltartható.
De ez csak az én véleményem.
Én sok évtizede teszek el ilyen módon bodzavirágszörpöt, cukorral és citrommal, viszont éppen a vitaminok miatt soha nem melegítem. Amikor elkészül, csavaros tetejü üvegekbe töltöm, lezárom és hüvös heöyen tárolom.
Soha nem romlik meg, nem forr meg, nem lesz penészes, és van, amelyik már 5 éves, és még mindig finom.
A "titok": tisztán kell dolgozni vele, illetve a virágokat csak akkor szabad szedni, ha elötte legalább 3-4 napig nem esett semmi esö.
A bodza bogyoja hokezeles nelkul mergeuo, nem ajanlom
#3 bodzavuragbol mukodik mert csak a pollen megy mele. De maga a bogyoja az megrohad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!