Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hőkezelés nélkül, cukorral és...

Hőkezelés nélkül, cukorral és c-vitaminnal is lehet tartósítani?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy rakok el bodza bogyótermésből szörpöt, mert állítólag nagyon egészséges.

Mi van akkor, ha nem forralom, csak rakok bele annyi cukrot, amennyit felvesz+ c-vitamint?

Elállna úgy?

Jó lenne, ha a vitaminok és enzimek nem mennének tönkre.

2023. aug. 4. 10:59
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Nem állna el. Csak ha hutoben tarolos
2023. aug. 4. 13:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A cukor is tartósít lásd a birsalma sajtot.

Szerintem legalább 50% cukortartalommal eltartható.

De ez csak az én véleményem.

2023. aug. 4. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sok évtizede teszek el ilyen módon bodzavirágszörpöt, cukorral és citrommal, viszont éppen a vitaminok miatt soha nem melegítem. Amikor elkészül, csavaros tetejü üvegekbe töltöm, lezárom és hüvös heöyen tárolom.

Soha nem romlik meg, nem forr meg, nem lesz penészes, és van, amelyik már 5 éves, és még mindig finom.

A "titok": tisztán kell dolgozni vele, illetve a virágokat csak akkor szabad szedni, ha elötte legalább 3-4 napig nem esett semmi esö.

2023. aug. 4. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

A bodza bogyoja hokezeles nelkul mergeuo, nem ajanlom

#3 bodzavuragbol mukodik mert csak a pollen megy mele. De maga a bogyoja az megrohad

2023. aug. 4. 14:11
 5/7 A kérdező kommentje:
A szemekből kinyomnám a levet.
2023. aug. 4. 18:04
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Későn jövőknek: mint a lehúzott 4es is írta, a hőkezeletlen bodzabogyó az ember számára enyhén mérgező. Amúgy a cukros tartósítás működne, ha elég tömény a cukorszirup. Persze kérdéses, hogy az ilyen magas cukortartalmú szirup mennyire egészséges.
2023. dec. 23. 16:05
 7/7 anonim ***** válasza:
A magas cukortartalmú szörp nem probléma, mert az ember erösen higítva fogyasztja, akkor meg kb a normál üdítönek megfelelö cukortartalom lesz benne. (Önmagában a szörpöt senki nem issza!)
2023. dec. 23. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!