Kígyóuborkát hogyan lehet tartósítani?
Maximum fagyasztva, mert semmilyen más eltevésre nem jó.
Fagyasztani is csak úgy, hogy enyhén besózod, megvárod míg kifolyik a leve, kicsavarod és úgy fagyasztod le.
Ezt azért célszerű így csinálni, mert ennek baromi sok leve van, (foglalja a sok helyet) amikor kienged télen, egy vájling levet ereszt, amit öntözhetsz le.
Végül is nem ódzkodok a fagyasztástól, csak valahogy az első válaszoló írásából kicsit úgy éreztem, hogy ez lehet, hogy olyan minőségromláshoz vezet, aminél az is jobb, ha inkább gyorsan elhasználom a friss uborkát. Mert hát valóban, az uborkának már majdnem 100%-a kötött víz, ha meg azt kinyomkodom, akkor kb nem is marad uborka. :D
Vagy ti a fagyasztás során úgy tapasztaltátok, hogy megéri, és a kiengedés után jól fel lehet használni?
#7
Látom feltaláltad a spanyolviaszt!
Meg lett indokolva, hogy azért kell PICIT(!) besózni, hogy a sok FELESLEGES lé kijöjjön! Mert még így is marad benne, amennyi kell. Senki nem írta, hogy szárazra kell préselni.
Mit nem lehet ezen érteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!