Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Chili és barbecue szószt...

Chili és barbecue szószt hogyan tudok tartósítani befőttes üvegbe, ha magam készítem? Nátrium benzoát vagy egyéb módon?

Figyelt kérdés

2021. máj. 30. 18:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

SEMMIFÉLE tartósítószer nem kell bele, ha tisztán dolgozol.

Jó minöségü, friss alapanyagokból készítsd, forrón töltsd afrissen mosott (és nem eltörölgetett!!) üvegekbe, azonnal zárd le és letakarva hagyd kihülni.

Én mindig így csinálom, soha nem romlik meg.

2021. máj. 30. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Ahogy az 1-es, csak én még fejre is fordítom 10-15 percre, akkor kipréselődik belőle a levegő és beszívja egész homorúra a kupakot.

Vagy 10 éve mindent így teszek el. Mindent!

2021. máj. 30. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én eddig a gyümölcs lekvárokat tettem el a fentiek szerint, de akkor ez a chili alapú dolgokra is vonatkozik? Mert a lekvár eleve cukrosabb és annak is van egy tartósító hatása...
2021. máj. 30. 19:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 3-as, én az uborkát, vagy az almapaprikát is így teszem el, pedig az nálunk nem a cukrosságáról híres.

(2-es voltam)

2021. máj. 30. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
mi erős pistát teszünk el már pár éve, nyersen, első alkalommal a só tartósította, de annyira sós volt hogy mire annyit tettünk az ételbe hogy éreztük a paprikát, az étel túl lett sózva. kevesebb sóval megbuggyant. úgyhogy ha nyersen akarsz eltenni valamit, akkor sajnos muszáj a nátrium. persze ha főzöd, mint a lekvárt akkor más a helyzet. bbq és csiliszószban a só veszi át a tartósító szerepet (meg persze a főzés és a vákuum)
2021. máj. 30. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

...de ha téged megnyugtat, akkor tegyél bele NaBenzoátot.

Sajnos adagolási tanácsot nem tudok adni, mert mint írtam, nem használok. De a zacskóján biztos rajta van.

2021. máj. 30. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok és a 6-os választ írtam.
2021. máj. 30. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Fontos, hogy alaposan takard körbe pl. pokrócokkal, hogy nagyon lassan hüljön le.
2021. máj. 30. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Főzni fogom, akkor elméletileg elég lesz, köszönöm. Tartósítót még én sem használtam, valahol egy késhegynyit írtak belőle üvegenként...
2021. máj. 30. 20:20
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

Nem lesz jo, a lekvar a cukor miatt mukodik...

Mas dolgok a so miatt.

Ezek alaptartositasi szabalyok.

Ha ezek nincsenek, hiaba fozod.

Szoval kell a natriumbenzoat.

Persze probalkozni lehet, de ha fel ev mulva felnyitod es kuka az egesz akkor vered a fejed a falba.

2021. máj. 31. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!