Chili és barbecue szószt hogyan tudok tartósítani befőttes üvegbe, ha magam készítem? Nátrium benzoát vagy egyéb módon?
SEMMIFÉLE tartósítószer nem kell bele, ha tisztán dolgozol.
Jó minöségü, friss alapanyagokból készítsd, forrón töltsd afrissen mosott (és nem eltörölgetett!!) üvegekbe, azonnal zárd le és letakarva hagyd kihülni.
Én mindig így csinálom, soha nem romlik meg.
Ahogy az 1-es, csak én még fejre is fordítom 10-15 percre, akkor kipréselődik belőle a levegő és beszívja egész homorúra a kupakot.
Vagy 10 éve mindent így teszek el. Mindent!
Kedves 3-as, én az uborkát, vagy az almapaprikát is így teszem el, pedig az nálunk nem a cukrosságáról híres.
(2-es voltam)
...de ha téged megnyugtat, akkor tegyél bele NaBenzoátot.
Sajnos adagolási tanácsot nem tudok adni, mert mint írtam, nem használok. De a zacskóján biztos rajta van.
Nem lesz jo, a lekvar a cukor miatt mukodik...
Mas dolgok a so miatt.
Ezek alaptartositasi szabalyok.
Ha ezek nincsenek, hiaba fozod.
Szoval kell a natriumbenzoat.
Persze probalkozni lehet, de ha fel ev mulva felnyitod es kuka az egesz akkor vered a fejed a falba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!