A szabadtűzön végzett grillezés és a füstölés között tulajdonképpen mi a különbség és mi az a barbecue?





A barbecue az a "grill parti" másik neve.
A grillezéskor a nyílt tűz fölött, jobban mondva a parázson sül át a hús vagy a zöldség. Pár perc alatt kész, nem áll el sokáig. Jellemzően rögtön el is fogy.
A füstölés során csak a forró füst jut be a füstölőbe, hosszú ideig, alacsony (70-80 fok) készre érlelve a húsokat. Jellemzően sokáig elállnak így a húsok, tehát régen eleve a tartósítás volt a cél.
Tehát a grillezés az eredendően az amikor a parázs infrasugárzása hat (az infrahőmérséklet), míg a melegfüstöléskor csak a közvetett hőhatás és a füst van, de nem éri infrasugárzás?
Elnézést kérek, elfelejtettem írni, hogy melegfüstölésről lenne szó, halfüstölésről ami szintén gyorsan elfogyna. :) Kolbásznál tudom, hogy hidegfüstölést csinálnak és az tényleg sokáig tart, külön műfaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!