Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A szabadtűzön végzett grillezé...

A szabadtűzön végzett grillezés és a füstölés között tulajdonképpen mi a különbség és mi az a barbecue?

Figyelt kérdés
Mikor beszélünk grillezéskor, és mikor füstöléskor? A barbecue pedig micsoda ezekhez képest?

#füstölés #grillezés #szabadtűzön
2020. máj. 3. 10:23
 1/2 anonim ***** válasza:
64%

A barbecue az a "grill parti" másik neve.


A grillezéskor a nyílt tűz fölött, jobban mondva a parázson sül át a hús vagy a zöldség. Pár perc alatt kész, nem áll el sokáig. Jellemzően rögtön el is fogy.

A füstölés során csak a forró füst jut be a füstölőbe, hosszú ideig, alacsony (70-80 fok) készre érlelve a húsokat. Jellemzően sokáig elállnak így a húsok, tehát régen eleve a tartósítás volt a cél.

2020. máj. 3. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Tehát a grillezés az eredendően az amikor a parázs infrasugárzása hat (az infrahőmérséklet), míg a melegfüstöléskor csak a közvetett hőhatás és a füst van, de nem éri infrasugárzás?


Elnézést kérek, elfelejtettem írni, hogy melegfüstölésről lenne szó, halfüstölésről ami szintén gyorsan elfogyna. :) Kolbásznál tudom, hogy hidegfüstölést csinálnak és az tényleg sokáig tart, külön műfaj.

2020. máj. 3. 11:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!