Halat lehet valahogyan sós vízben tartósítani?
Csalihal, hogy később süllő lehessen belőle. Eddig lefagyasztottam, de úgy szétroncsolódik és nagyon lassan olvad ki és utána ha nem használtam fel, dobhatom ki.
Arra gondoltam, hogy sóslében konzervhalat csinálnék belőle. hasonlót mint a Bismarck.
Igen lehet, de nem úgy ahogyan gondolod. Skandináv országokban pácolják, füstölik, szárítják. A következő a baj azzal, amire készülsz:
akár száraz sózásról, akár sóslé pácról beszélünk, mindkettőt csak előkészítésnek használják füstölés/szárítás előtt. Ergó nem arra szolgálnak a módszerek, hogy hónapokig abban legyen, inkább csak néhány napig, amíg elég haluk lesz, hogy beüzemeljék a füstölőt.
Arról, hogy az élelmiszeriparban miként készítik a halkonzervet, gőzöm sincs. Akik otthon tartósítják befőttesüvegben, azok általában magasnyomású edényben (ezt fogalmam sincs magyarul pontosan hogyan nevezik, bocs) készítik.
Dobok róla egy videót, hátha vidéki vagy és foglalkoztok ilyesmivel otthon. Ezenfelül csak a füstölést tudom javasolni hosszabb távú tartósítás céljából.
https://www.youtube.com/watch?v=icAhDbLkwFs&ab_channel=Grann..
Pedig pont azt kellene valahogy megoldani, hogy egyben maradjon és ne legyen se lefagyasztva se füstölgetve. Kipróbálom majd a telített sóoldatban történt raktározást csurig töltött befőttesüvegben. Minél egyszerűbben.
Következőt majd kibelezem azért mielőtt beüvegezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!