Málnát hogyan lehet a legjobban tartósítani?
A helyedben tálcán terítve fagyasztanám, fagyottan pedig mehet ömlesztve dobozokba. Mi egész telen mindent fagyasztóból eszünk, de nyilván csak sütibe, zabkására stb, nyersen frissen nem ugywnolyan. De a málna azért elég jó úgy is.
A másik opció a lekvár
Én a lekvárra szavazok.
A fagyasztott gyümölcs finom, de van egy kis mellékíze.
Én málnatermesztő vagyok. Szezonban egyből tálcára szedem, úgy, hogy ne érjenek össze a szemek. Ha megtelt a tálca, azonnal beteszem a fagyasztóba (-17°C alatt), ha megfagyott mehet zacskóba. Ha télen előveszem, és kiterítve olvasztom ki a hűtőben, egészen megtévesztő!!! Mellékízt pedig a jól záródó, erős zacskóban tárolással lehet elkerülni.
Különben attól függ a tartósítás módja, hogy te és a család milyen formában szeretitek a málnát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!