Mért vannak különböző dzsemfixek a különböző cukorarányú lekvárokhoz? Esetleg más bennük a tartósítószer mennyisége? Több cukorhoz kevesebb tartósító?
Figyelt kérdés
És hogy melyiket válasszam, az pusztán az én egyéni ízlésemen és az adott gyümölcs jellemző édességén múlik? (Mondjuk, a meggybe több cukor kell, mint a sárgabarackba?)2023. júl. 8. 12:20
1/5 anonim válasza:
Zselésítő, de minek?
Én cukor és tartósító nélkül, száraz dunsztban teszem el a biolekvárjaimat, ivóleveimet. Soha nem romlottak meg.
2/5 anonim válasza:
#1. Viszont a szövegértési képesséhed megromlott, mert a kommentednek halvány lila köze nincs a kérdéshez...
3/5 anonim válasza:
Más gyümölcsöknek más a víztartalma.
Pl az epret ha felforraom szinte víz míg a sárgabarack sürűbb és van pektin tartalma is
4/5 anonim válasza:
A dzsemfixekben NINCS tartóasítószer, csak pektin, ez zselésít. A különbség a benne lévö cukor mennyiségére vonatkozik.
5/5 A kérdező kommentje:
Hát, ez nem jött be, 4-es! [link]
A pár grammnyi cukortartalmuk viszont pont ugyanannyi.
2023. júl. 8. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!