El lehet rakni Csatos üvegbe főzött gyümölcsöt minden tartósítószer nélkül?
Pár éve azt csinálom, hogy fel szeletelem a gyümölcsöt, és cukor víz minden egyéb nélkül, csak a gyümölcsöt főzöm, azaz kicsit hagyom hogy összerogyjon, imádom ilyenkor az izét zabkásához, tejbegrízhez, mindenhez kb.
Ha ezt így elraknám Csatos üvegbe az mennyi ideig állna el? Sok helyen olvasom a cukor és tartósítószer nélkül raknak el a lekvárokat, ez így működhet? Barackot és körtét szeretnék elrakni, de ugye ez nem egy hagyományos lekvár lenne csak hogy gyümölcs megfőzve
sima befőttes üvegbe már 3 éve így rakom el. egy-egy penészedik de az valószínűleg azért mert nem sterilizáltam még az elején. tavalytól iylen gondom nem volt
szóval ha az üvegeid tutira légmentesek akkor el tudod rakni. ha biztosra akarsz menni, akkor főzd tovább a gyümölcsöt minél kisebb nedvességtartalomig, illetve az üvegek tetejére szórj minimális nátrium benzoátot. egy zacskó párszáz ft és évekig elég - habár ez kimeríti tartósítószer fogalmát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!