Húsklopfolás hiba?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem vagyok túl járatos a hússütésben. Az mitől lehet, hogy vékonyra kiklopfoltam a karaj szeleteket, és sülés közben összeugrottak, és vastagok és rágósak lettek? Mit csinálhattam rosszul? Rántott hús volt amúgy.2023. júl. 7. 21:23
1/7 anonim válasza:
Ez ellen a széleit a szélére merőlegesen több helyen kb 1 centinyit be kell vagdosni. A benne lévő alkotóelemek (izomrostok, zsír, inak) nem egyformán reagálnak a hőre, van, amelyik megrövidül, és viszi magával a többi részt is.
2/7 anonim válasza:
Az esetek 90 százalékában öszeugrik, ahogy hő éri ez teljesen normális.
Hogy mennyire az hús minőségtől is függ
3/7 anonim válasza:
Rossz minőségű nagy víztartalmú húsoknál van ez. Vagy akkor ha túlsütöd.
4/7 anonim válasza:
Igen, úgy kell csinálni, ahogy az #1-es írta. Még annyit tennék hozzá, hogy előtte néhány órára (esetleg egész éjszakára) érdemes tejben áztatni, nagyon jót tesz neki.
6/7 A kérdező kommentje:
Hú de jó, köszi szépen a válaszokat. Legközelebb már jobban fog menni :)
Nagyon bosszantott, hogy elrontottam, mert apukámnak sütöttem, és hát nem nagyon ízlett neki :(
2023. júl. 7. 21:57
7/7 anonim válasza:
Egy videó a rántott húsok készítéséről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!