Rontottatok már el egyszerű dolgokat annak ellenére, hogy tapasztaltabbak vagytok már?
Akár figyelmetlenség, akár rossz recept, bármi okból.
Olyan ételekre vagy praktikákra gondolok, amiket már sokszor csináltatok (jól), de mégis becsúszott egy baki.
Pl. a tészta vagy a rizs főzése nem nehéz, nekem mégis sikerült figyelmetlenségből tönkretennem komplett adagokat már. Tészta esetében megkértem a páromat, hogy tegye fel főni, de túl kis lábosban kezdte el főzni, elforrt alóla az összes víz, és ezt nem vettük észre. Az eredmény egy állagra majdnem teljesen szétfőtt, de mégis nyers ízű kukatöltelék. Vagy a rizst egyszerűen figyelmetlenségből pépesre főztem.
Sikerült korrigálni az elhibázott ételt?
Mindenkivel előfordul ilyen.
Pl. néha elégetem a húst. Bár soha nem használtam mást, mint villanytűzhelyt, időnként elfelejtem, hogy lassan hűl.
Finom puha a husi, talán 1-2 perc még kell neki. Kikapcsolom, hogy most már elég lesz annyi, amennyit még ad a tűzhely. Otthagyom, s kis idő múlva érzem, valami ég.
Hát tényleg lassan hűl.
Persze ritka az, de évi 1-2 alkalommal eljátszom ezt.
Viszont ha az olyan főzős műsorokat veszem, ahol séfek értékelnek, akkor az összes húst rosszul készítem. Én ugyanis szeretem, ha egy kicsit túlkészül. (Na nem úgy mint fentebb!).
Pont úgy, mint az 1-es!
Könyvelőként a rántani való húst zsemlemorzsa helyett búzadarába forgattam, kisütöttem, asztalra tettem, utána a kukába!
Múltkor lasagnébe oregánó helyett kaprot szortam... csak.utána nézem, mit keres a pulton még az oregáno, és akkor esett le :)
Végül nem érzett ki belöle a kapor, ugyhogy megettük (páromnak el sem mondtam)
Néhány hete nagyon fáradtan értem haza, és bolognai spagettit akartam csinálni.
Miközben a tészta főtt, lezuhanyoztam, és mire hozzákezdtem volna a szószhoz, a tészta készen lett.
Hogy ne ragadjon össze, rá akartam önteni egy kevés olajat, de... a konyhaasztalon egymás mellett állt az olajos üveg és egy nagy Pack mosogatószer, mindkettő sárga, mindkettő nyitva, mindkettő csavarja fehér...
Gondolhatjátok, milyen "finom" lett a szappanos spagetti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!