Otthoni kenyérsütésnél, az első kelesztés gyönyörűen feljön a duplájára. Az átdolgozás, formázás után a kenyérsütő tálban nem akar feljönni. Segítséget kérnék, hogy mi lehet a hiba? Köszönöm válaszotokat.
Figyelt kérdés
#Nem kel meg a kenyér
2022. jún. 17. 11:07
1/5 anonim válasza:
Hát ezt így nehéz megállapítani, az első kelesztés hogyan, milyen formában történik, mit jelent az átdolgozás, formázás, aztán a második kelesztés hogyan, milyen formában történik?
2/5 anonim válasza:
Ahogy az első írja. Igazából az első kelesztéssel megkel a kenyér, ha utána átdolgozod, kb az tönkretehet mindent. Kinyomja a levegőt amit az élesztő beletett és az élesztő ereje addigra elfogy, nem fog újrakelni.
Az első duplájára kelesztés után már csak óvatosan szabad formázni. Utána még 30 perc és sülhet.
3/5 anonim válasza:
lehet, hogy nagyon kigyúrtad belőle a levegőt?
4/5 anonim válasza:
Én is mindig így járok.
Szerintem nem kell hagyni megkelni, csak hogy meginduljon, utána begyurni, és készreformázni, keleszteni, sütni. De még így nem próbáltam ki.
5/5 anonim válasza:
Én hagyom megkelni, de utána már nem gyúrom át még egyszer, csak óvatosan formázom. Így kimegy belőle valamennyi levegő, de nem az összes és utána simán megkel újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!