Kenyérsütés géppel? Kaptam egy Moulinex OW5003 kenyérsütő gépet. Elég bonyolultnak tűnik a használati utasítás. Különben is rozs, vagy telejes kiörlésű kenyeret szeretnék sütni benne. Valaki, aki használ ilyet segítene!?
nekem moulinex homebreadem van. azt tanácsolom, hogy ne rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyérrel kezdd, mert az egy nehezebb műfaj. kezdd inkább fehérkenyérrel. általában a használati utasításban levő receptek vackok (nekem egyik sem sikerült), inkább keress egy egyzserűbb recepttel, amit ismerős ajánl.
sajnos, igaz, hogy ahány gép, annyi féle: egy recept nem mindig nyerő az egyik gépben, hiába volt jó a másikhoz. az elején lehet, hogy nem lesz minden tökéletes, de küzdj :)
ha mégis szeretnél teljes kiőrlésű kenyeret, akkor mondok egy receptet - ez nálam bevált (vicky smallwood könyvéből való):
Graham-kenyér receptje:
½ csésze langyos víz
½ csésze melegített tej
1 tk. só
3 ek. megolvasztott és lehűtött vaj
1 felvert tojás
3 ½ csésze Graham-liszt = egyszer kimértem, ez kb. 400 g-nak felel meg
1 ½ teáskanál élesztő
1 tk. cukor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!