Kenyérsütés probléma. Segítség?
Elkezdtem sütni egy fehér kenyeret, közepes barnaságú, közepes fokozaton. Ez az alaptörténet. Szerintem elszámoltam a hozzávalókat, mert túl nagyra kelt, kiment a formából is egy kicsit. Miután lejárt a kelesztés+ a többi, maradt egy óra a sütésre. Ekkor a gép elkezdte sütni, de mint az őrült füstölni kezdett, de annyira , hogy 15 perc után kikapcsoltam, kihúztam a dugót, még most is büdös a lakás. Most vettem észre azt is, hogy a tészta lefolyt a forma két oldalán.
Kérdésem: Meg lehet ezt még valahogy sütni? Mondjuk levágom a tetejét meg a forma külső oldaláról a tésztát és újra beteszem sütés fokozatra csak mondjuk 55 perc helyett 40 percig hagyom csak sülni, vagy hagyjam a francba, mert már úgyis rossz lesz az egész.
Alaska márkájú a gép.
Bocs, ha hülye a kérdés, de most sütök először és nagyon szerettem volna ha sikerül, már majdnem sírtam is miatta :(
Köszi a válaszokat előre is!
Nem valószínű,hogy a kenyeret megtudod sütni. Inkább a sütőben egy tepsiben süsd tovább.
A gépet és a tálat is hagyd teljesen kihűlni,és csak utána tisztísd meg a maradékoktól.
A kenyér túlkelhet:
ha sok az élesztő, sok a cukor,a só vagy a víz.
Pontosan tartsd be a receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!