S. O. s háziasszonyok! Borsóleves probléma?
Nyilván zsiradékot tettél alá,ha nem akkor tedd meg!Amikor a zöldségekről elforr a kiengedett leve,szórd meg 2-3 evőkanál lisztel,keverd el és engedd fel vízzel(Ha tejesen szereted akkor egy kis tejjel is!Jól kevergesd meg,és forrald fel!Sűrűn kevergetni!!!Ha felfort mérsékeld a tüzet és főzd még 10 percet!Ellenőrizd a sót!Ajánlatom fűszerekre:fehér bors,aprított petrezselyem,esetleg tárkony,piros paprika!
Minden jót!F/36
Én így szoktam:
Kevés olajon megpárolom a hagymát üvegesre (kavargatni kell), rádobom a borsót, kavargatom 5 percig, megszórom egy kávékanál pirospaprikával, azonnal felöntöm forró vízzel, hogy ne égjen meg a paprika, bele répa, többi zöldség, kivéve krumpli és ha van, karfiol. Vegeta, só, ha van otthon, 4-be vágott paradicsom és TV paprika (ízesítésnek). Esetleg pár szem bors. Ha majdnem puha a répa, negyedbe vágott krumplikat teszek bele (az hamar fő) és karfiolt (ez el is hagyható). Ha van, akkor petrezselymet is. Ha megfőtt a krumpli, kész a leves.
Én még egy-két gerezd fokhagymát és petrezselyemzöldjét szoktam beletenni, majd kevés olajon és egy kevés vízen puhára párolom, majd felengedem vízzel kb. másfél literrel és felforralom az egészet, majd csipetkét, vagy grízgaluskát szoktam belefőzni. Sót ne felejts beletenni.
Sok sikert! Bátorság!
*Ha csak köretként akarod,akkor víz helyett tejfölt tegyél bele,és azzal forrald össze.
Borsólevest köretnek??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!