Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » S. O. s háziasszonyok! Borsóle...

S. O. s háziasszonyok! Borsóleves probléma?

Figyelt kérdés
tegnap megnéztem egy vacak házi készítésű főzős videót a neten és neki bátorkodtam a főzésnek. az a helyzet h részeket kihagytak és gondoltam improvizálok. most úgy állok h beleraktam egy félkiló mirelit borsót a fazékba, hagymát kockára vágva, fehérrépát, meg répát. és most próbálom párolni. kérem segítsenek, h hogyan tovább? kezdek aggódni. amint kiderült nem tudok főzni 18.l
2010. okt. 28. 10:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
10.53-nak!A hagymának van leve és a mirelit borsónak is !:)
2010. okt. 28. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem semmi csaj vagy, rögtön a nokedlivel kezdeni... :)

Én a fokhagymát nem igazán javaslom. Főleg, mert ha nem pirítod meg, nem igazán ér semmit, és mivel már felöntötted vízzel, berántani viszont nem fogod, nincs lehetőség pirítani.

2010. okt. 28. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 A kérdező kommentje:
megkívántam a nokedlit hozzá:). bonyolultabb elkészíteni mint aminek látszik?
2010. okt. 28. 10:56
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
???? De a hagymának nem lesz annyi leve, hogy ellepje a borsót... Az én borsómnak még sose volt leve... Igaz, a mirelites zacsiba "csomagolt" jeget én nem szoktam belefőzni a levesbe... olyan gusztustalan, én mindig leöblítem forró vízzel. Lehet, hogy itt "rontom" el?
2010. okt. 28. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én leragadtam a tésztánál... :)
2010. okt. 28. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

tojás+lisz,só kevés víz hirtelen összekeverve,kiskanállal az edény széléről a kész levesbe szaggatva,és még 5 percet főzve!

A kanalat néha mártsd a levesbe ne ragadjon rá a tészta,és kevergesd közben a levesed is hogy a galuskáid se tapadjanak egymásba!

Ez a "feladat" szinte ajándék,oly egyszerű!

Minden jót!

2010. okt. 28. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 A kérdező kommentje:

kezdek kétségbe esni, nem szép és nincs íze se és még ki is futott.


felkavartam egy kis lisztel utána felöntöttem. tettem bele:őrölt, egész borsot, delikátot, egy fél leveskockát, paprikát, piros aranyat. kifog alakulni?

2010. okt. 28. 11:09
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
A sóra vigyázz,de az mindenképpen ad ízt a levesednek!Fűszerez kicsit bátrabban!
2010. okt. 28. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen fűszerezz bátran ne sajnáld..,legyen ize annak a levesnek!!!:)Másfelöl,meg legközelebb,úgy kezd hogy a felapritott hagymát és répát olajon megfuttatod,piritod és utána öntöd fel vizzel!Én is szakácstól hallottam ezt a tippet,de nem hülyeség,mert igy finomabb tényleg a leves!
2010. okt. 28. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 A kérdező kommentje:
nem lett profi de ehető:)
2010. okt. 28. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!