Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy a rákba csinálják egyesek...

Hogy a rákba csinálják egyesek, hogy néhány spricc olajon röhögve megsütnek még hússzeletet is?

Figyelt kérdés
Én meg 10-20 gramm zsíron is örülök ha nem rontom el... pedig teflonos, márványos cuccok vannak...
2023. júl. 3. 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Ez már nekem is okozott fejtörést és nekem sem sikerül.

Persze vannak a marhahúsok, amiket belül szinte nyersen, véresen hagynak és csak kívül adnak neki kérget. Vagy egy hajszálvékony szelet csirkemell önmagában a hőtől is elkészül, de mondjuk egy rántott szelet, vagy párizsi szelet, vastagabb szelet (1 cm-től) sertéscomb szerintem kétséges.

A bundázott cuccokkal egyébként is az a lényeg, hogy zsiradékfürdőben ússzon, mert akkor lesz egyenletes. "Szalagos" csak a fánknál ehető.

2023. júl. 3. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Ehhez érteni a gasztronómia csúcsa, nekem 40 év főzési gyakorlat után sem megy, de már nem is érdekel.
2023. júl. 3. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

egy egyszerű vaslemezen(tárcsán) is meg lehet sütni a húst


Aza helyzet hogy a kevés zsiradékkal, vagy anélkül húst sütni csak vastag acél edényen lehet, mert ott a hő jobban szétoszlik.


A mindennanpos olcsó serpenyőkben a Gundel főszakácsa se süti meg neked a húsokat:)

2023. júl. 3. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Na rászóltál, 10 perc múlva kezdek hozzá, én is csak két hete csináltam először életemben, ezt a videót néztem meg, pontosan így csináltam (csak a husi részét) és tökéletes lett! Remélem most is sikerül, most petrezselymes újkrumpli lesz mellé, no de ez mindegy.


https://www.youtube.com/watch?v=6Hc9OTyn6i0

2023. júl. 3. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Kb 5 perc alatt már kérget kap, lefeded, elkezdi ereszteni a levét és onnan nem rgad le. Ha puha, csak piritani kell.

Minimális olajsprayt használok vagy azt se

2023. júl. 3. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
Mindig úgy sütöm. Nem kéne? Nem értem mi a baj :/
2023. júl. 3. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
75%

Jó a kérdés. Nem lehetetlen.

1. ha elegendő zsírtartalma van a hússzeletnek, akkor nem kell zsiradék

2. megfelelő hőmérsékletűnek kell lennie az edénynek

3. el kell felejteni a márvány/teflon/hasonló modern bevonatokat. Nem főzésre valók. Nem is tudom, mire valók.

4. vastag talpú, öntött vas, tehetősebbeknek réz edény való sütésre. Pont.

2023. júl. 3. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
89%

Mostanában kezdtem el csak sütni, huszonévesen, de két csepp olajon gyönyörűen meg tudom sütni a húst aranybarnára. Az olaj sütés közben már csak egy cseppre redukálódik, de az meg tökéletes lesz a másik oldalára :D


Apró vagdaltgolyókat viszont nagyon bő zsiradékban sütök, ami el is lepi.

2023. júl. 3. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
92%
A "trükk" a megfelelö minöségü serpenyö, nem az olcsó tescós márka.
2023. júl. 3. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is max 1 ek olajon sütök, soha nem ragad vagy ég le, nem kell hozzá diploma, csak megfelelő serpenyő - NEM a tescós olcsó vacak.
2023. júl. 3. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!