Hogy a rákba csinálják egyesek, hogy néhány spricc olajon röhögve megsütnek még hússzeletet is?





Ez már nekem is okozott fejtörést és nekem sem sikerül.
Persze vannak a marhahúsok, amiket belül szinte nyersen, véresen hagynak és csak kívül adnak neki kérget. Vagy egy hajszálvékony szelet csirkemell önmagában a hőtől is elkészül, de mondjuk egy rántott szelet, vagy párizsi szelet, vastagabb szelet (1 cm-től) sertéscomb szerintem kétséges.
A bundázott cuccokkal egyébként is az a lényeg, hogy zsiradékfürdőben ússzon, mert akkor lesz egyenletes. "Szalagos" csak a fánknál ehető.










egy egyszerű vaslemezen(tárcsán) is meg lehet sütni a húst
Aza helyzet hogy a kevés zsiradékkal, vagy anélkül húst sütni csak vastag acél edényen lehet, mert ott a hő jobban szétoszlik.
A mindennanpos olcsó serpenyőkben a Gundel főszakácsa se süti meg neked a húsokat:)





Na rászóltál, 10 perc múlva kezdek hozzá, én is csak két hete csináltam először életemben, ezt a videót néztem meg, pontosan így csináltam (csak a husi részét) és tökéletes lett! Remélem most is sikerül, most petrezselymes újkrumpli lesz mellé, no de ez mindegy.





Kb 5 perc alatt már kérget kap, lefeded, elkezdi ereszteni a levét és onnan nem rgad le. Ha puha, csak piritani kell.
Minimális olajsprayt használok vagy azt se










Jó a kérdés. Nem lehetetlen.
1. ha elegendő zsírtartalma van a hússzeletnek, akkor nem kell zsiradék
2. megfelelő hőmérsékletűnek kell lennie az edénynek
3. el kell felejteni a márvány/teflon/hasonló modern bevonatokat. Nem főzésre valók. Nem is tudom, mire valók.
4. vastag talpú, öntött vas, tehetősebbeknek réz edény való sütésre. Pont.





Mostanában kezdtem el csak sütni, huszonévesen, de két csepp olajon gyönyörűen meg tudom sütni a húst aranybarnára. Az olaj sütés közben már csak egy cseppre redukálódik, de az meg tökéletes lesz a másik oldalára :D
Apró vagdaltgolyókat viszont nagyon bő zsiradékban sütök, ami el is lepi.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!