A házilag sütött pirított hagymát néhány napig eltárolhatom hűtés nélkül?
Figyelt kérdés
2022. márc. 29. 18:32
1/7 anonim válasza:
HA szárazra sütötted, akkor igen.
2/7 A kérdező kommentje:
Kevés lisztben-olajban, utána papírral felitattam róla.
2022. márc. 29. 18:49
4/7 anonim válasza:
3-as: ha hütöbe teszi, akkor egyrészt megszívja magát párával és löttyedt lesz, másrészt a nedvessség miatt elkezd romlani!
5/7 anonim válasza:
4-es: szerintem dínsztelt hagymát kérdez, nem csontszárazra sütöttet
6/7 anonim válasza:
Lisztben-olajban sütött hagymát írt! Az pedig száraz kell, hogy legyen!
7/7 anonim válasza:
A megtisztított és esetleg felvágott hagymát is merném szobahőn tartani pár napot. Igaz, én a nagyanyámtól tanultak alapján meg tudnám állapítani a szagáról, hogy minden rendben van-e vele. De ugyanezt a hagymát hőkezelés után már nem merném napokig tartani szobahőn. A főzés-sütés felszakítja a sejteket, feltárja, így válik könnyen emészthetővé is, illetve a gombák és baktériumok számára is könnyen hozzáférhetővé a beltartalma.
[A frissen csontszárazra sütöttet talán, ha tűzforrón lett légmentesen lezárva egy küblibe. Mintha befőtt lenne.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!