Piritott csont velöt hogy kell késziteni?
Pirított csontvelő nincs.
Csontvelő van pirítóssal.
Veszel velőscsontot és marhahúst, csinálsz marhahúslevest (azt most nem írom le, keress rá)
Amikor felforrt a lé, beleteszed a velőscsontot, aminek előtte mindkét végét sóba mártottad. Erre azért van szükség, mert akkor főzés közben nem csúszik ki a velő és nem fől szét.
Kész a leves, kiveszed a velőscsontot és egy tálkába, amibe forró levest mertél, beleütögeted a csontokból a velőt. Kenyeret pirítasz, kensz rá velőt és jó étvággyal megeszed.
Hát ennyi!
PIRÍTOTT CSONTVELŐ
Hagymás petrezselyem saláta, pirítós
Akkor van vagy nincs?
Az elsönek van igaza, ilyen étel nincs, aki ezt így írta, az nem tud magyarul.
Amit bemásoltál, aszerint is az a logikus, hogy a (megpirított) pirítósra rákened a levesböl kiszedettt, forró csontvelöt és a megadott ízesítökkel füszerezed.
Linkeld már be hol olvastad, hogy pirított. A csontvelő olyan, mint a zsír, hogy pirítod meg? Meg kell főzni csontostul, különben nem tudod kiütni belőle, ezután kapsz egy zsíros maszlagot amit rákensz kenyérre. Ha azt meg akarnád pirítani, egyszerűen szétolvadna a serpenyőben.
Úgy van ahogy első írta, bár én szoktam csak úgy megfőzni a csontokat, hogy nem készítek belőle levest,csak kizárólag a velő miatt megfőzöm. Rákenem pirítósra, és sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem.
#5
Akármit írtak, úgy kell készíteni, ahogy az 1-es írta.A csont velőt fizikai képtelenség pirítani, ahogy egy kanál zsírt is, ahogy már más is írta. Látszik egyébként az egész étlapon, a hely nevén is, hogy nem magyar ajkúak.
#4. Voltam, megnéztem az étlapot. Simán előfordulhat, hogy rosszul fordították, vagy szimpla sajtóhiba. Szakmámba vág a dolog, mert rengeteg étlapot kellett már szerkesztenem. Sokszor olyan kézírással tolták elém a menüt, hogy folyton telefonálgatnom kellett, hogy "Te ez mi akar lenni?" Ha ismertem az ételt, megfejtettem könnyen, de ha gyanús volt, rákérdeztem, hogy "Ez biztos?" Hidd el, amit már páran írtunk, nem lehet csontvelőt pirítani.
Én papír alapú étlapokat készítettem, maga a tulajdonos adta le többnyire az általa összefirkantott listát, amibe gyakran csúszott hiba. Legtöbbször a túlhajszoltságuk miatt, és jó esetben kiszűrtem, de volt, hogy jóval később, már a nyomdai munka után derült ki az elírás. Én elég figyelmes vagyok, de sok weblap szerkesztő szarik rá, azt írja amit elé toltak.
Azt azért te is beláthatnád, hogy fizikai képtelenség egy megfőtt csontvelőt megpirítani.
A szelet kenyeret kell, nem a velőt. Már leírták, hogy készítsd. Nem akarom elhinni, ha már ennyien írják, még akkor sem hiszed el, hogy nem lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!