Felső csibe combból ( csont nélküli) mit lehet készíteni?
Párommal csirke melleket akartam vetetni, de ő hozott nekem felső combokat. :-)
Annyira nem a kedvencem, de el kell fogyasztani. Mi lehet kihozni belőle?
Köszi a segítséget.
Nagyon finom rántva (nekem mindig ki kell csontoznom ), de bárminek felhasználhatod. Egy jó lecsós alapba , ha beleteszed, mellé egy kis nokedli vagy tarhonya, úgy is nagyon finom.
Natúr is megsütheted, mellé egy gombaszósz, kis tésztával, vagy, ha van időd krumplikrokettel.
A végén nem is fogod megbánni, hogy combot vett a párod :-))
Még a csontozás előtt állsz ? Mert, ha még egyben vannak, egy finom töltelékkel (ha van egy kis gomba, plusz íz)megtöltheted egészben, a bőrt fellazítva alátöltöd, a széleken hústűvel, vagy fogpiszkálóval letűzve.
Petrezselymes krumplival, salátákkal fejedelmi ebéd.
Ha kicsontoztad, és feldaraboltad, akár egy jó tejfölös csirkepaprikást is készíthetsz galuskával, uborkasalátával.
A csontokat főzd meg, tedd műa. palackba a csontlét, amit fagyassz le.Máskor bármilyen leveshez, pörkölthöz kitűnő felöntőlé.
mindenkinek köszönöm az ötleteket, kedvesek vagytok. :-)
2-es, inkább ne kommentálj semmit, ha primitív vagy, köszi.
7-es válaszával nem értek egyet, mert ha filé ugyanolyan gyorsan megsül, mint a mell, nagyon lágy hús. Ha csontos, akkor kell tovább rántani, hogy ne maradjon véres a csont körül, de itt filéről van szó.
A fentieken kívül én nagyon szeretek csirke húsból (legyen az mell vagy comb) amolyan házi gyrost készíteni. kockákra vágom, gazdagon befűszerezem, pácolom ízlés szerint, hagyom kicsit állni. Feldarabolom addig a különböző zöldségeket, mindent ami a gyrosban megtalálható és egy tálban összekeverem. Natúr joghurttal készítek öntetet két félét: Kapros-uborkásat (az uborkát foghagymatörővel szoktam belenyomni héj nélkül, hogy elvegyüljön. Valamint paprikásat, amibe erős pistát, vagy édes annát rakok, plusz apróra vágott kápia paprikát.
Megsütöm a hasábburgonyát, egy serpenyőben pedig kevés zsiradékon a húskockákat, de lehet grillezni is alutálcán.
Mindenki a tálalásnál lottyint rá abból az öntetből ami neki tetszik.
Ha már a grillezésnél tartunk, saslikot is lehet belőle készíteni.
A csirke comb szerintem nagyon finom hús, nem annyira száraz, mint a mell, de mégsem zsíros. Kiklopfolva natúrban megsütve, kis lisztbe forgatva is nagyon ízletes egy kis ananászos rizzsel.
Nagyon sok mindent lehet, úgyhogy azt írom le, amit én most készítenék belőle.
Citromos tejben sült csirkét.
Sózod, borsozod, zsályával fűszerezed én pár helyen be szoktam vágni, ahova citrom szeleteket teszek.
Vajon, esetleg olajon egy picit minden oldalról megkapatod egy olyan lábosban, aminek van fedele is és sütőbe tehető. Felöntöd tejjel annyi kell bele ami épp ellepi. Teszel bele pár citrom karikát 2-3 gerezd fokhagymát én ilyenkor még egy kis marék zsályát szoktam tenni bele. Mehet bele egy közepes csipet fahéj is. Ha felforrt mehet a sütőbe.
Akkor van kész ha a "túró" bevonja a csirkét, rizzsel szoktuk enni.
Ha nagyon sok tejsavó válik ki belőle, azt is le szoktam önteni róla.
Nagyon köszönöm a tippeket, szuper ötletek, és ki fogom őket probálni. pörkölt lett a menü rizzsel. :-)
Szép napot kívánok mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!