Vettem egy fél disznófejet. Hogy csináljam meg?
Most lecsontoztam de még van rajta valami.
Meg lehet főzni a csontot is emberi fogyasztásra vagy inkább ne? Mit vágjak ki a koponyából ha megfőzném?
Köszönöm előre is a válaszokat.
köszönöm válaszod én most megabáltam
Főzés elött kicsontoztam.
Ha valaki tud módszert vagy receptet az elkészítésére írjon mert nem utoljára veszek fejet. :D
Néha én is szoktam fokhagymás rakott fejhúst csinálni.
Alapos suvickolás után nagyon puhára főzöm, fokhagymával, egész borssal, egy egész vöröshagymával, 1-2 babérlevéllel, sóval.
Lassan főzöm, akár a kocsonyát. Ha puha, elválik a csontról, teljesen kicsontozom, a húsokat csíkokra vágom.
Egy szögletes műanyag dobozba szépen sorban elkezdem lerakni , minden sort meglocsolok 1-2 kanál levével.
ha tele lesz, a tetejére is kerül egy kis lé.
Hűtőben kifagyasztom, és fogyasztás előtt késsel körbelazítom, majd egy vágódeszkára borítom. Annyit vágok szeletekre belőle, amennyi egyszerre elfogy. Csípős pirospaprikával megszórom, ecetes tormával vagy csalamádéval (ízlés dolga )fogyasztjuk.
A maradékra visszateszem a dobozt, és a deszka segítségével megfordítva visszakerül bele.
Egy héten belül el kell fogyasztani, mert nem bírja tovább.
Szerintem nagyon finom és igazán olcsó téli eledel, de biztos lesznek, akik fújolnak rá, de hát istenem, nem vagyunk egyformák... szerencsére :)
Nagyon szívesen, örülök, hogy van akinek tetszik és velem együtt szereti :)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!