Hogyan csinaljam meg milanoi makaronit?
Vegyél egy alapot, hívd nyugodtan milánóinak:)
Ha jól emlékszem megpirítod a húst beleöntöd a port és felöntöd vízzel. Egyszerűen rá van írva a tasakra. Ha üveges szósszal csinálod, akkor pirítsd mega húst és öntsd nyakon a szósszal.
Egyetemistaként még így csináltam én is, most már a húson kívül csak zöldség kerül bele
Kis olajon hagymát pirítasz.
Mikor üveges a hagyma, akkor ráöntöd a darált húst, és majdnem készre főzöd (fehéredésig, puhulásig - kb. 15-20 perc, mennyiségtől meg mindenfélétől függően) Közben kicsit sózhatod, fűszerezheted.
Mikor már gyakorlatilag kész van, akkor hozzáöntöd a milánói szószt, és kb. 8-10 perc alatt jól összefőzöd őket, kevergetve.
Tehetsz bele egy kis ketchupot is, az íze miatt (tényleg pár cseppet)
Közben kifőzöd a tésztát.
Ha minden kész, akkor megteheted, hogy előre összekevered a tésztát a szósszal, de lehet külön, tálaláskor is szedni (én azért szoktam összekeverni, hogy egyszerre fogyjanak el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!