Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csinaljam meg milanoi...

Hogyan csinaljam meg milanoi makaronit?

Figyelt kérdés
csak siman daralt hussal szeretnem milanoi szosszal. koszi a segitseget elore is
2015. aug. 28. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Darált húsból nehezen fogsz milánóit csinálni.
2015. aug. 28. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
igen azt tudom :) de a parom anyja mindig ilyen szegenyesen vagy hogy mondjam, csinalja es olyan finom meg ugy is. nekem a lenyeg az lenne hogyan fozom a hust ki hozza es a szosz alapot hogy csinaljam meg. rudnal segiteni?
2015. aug. 28. 11:49
 3/8 anonim ***** válasza:
A milánói makaróni sonkával és gombával készül.Ha darált húsod van,akkor abból csak bolognait tudsz csinálni.
2015. aug. 28. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
54%

Vegyél egy alapot, hívd nyugodtan milánóinak:)


Ha jól emlékszem megpirítod a húst beleöntöd a port és felöntöd vízzel. Egyszerűen rá van írva a tasakra. Ha üveges szósszal csinálod, akkor pirítsd mega húst és öntsd nyakon a szósszal.


Egyetemistaként még így csináltam én is, most már a húson kívül csak zöldség kerül bele

2015. aug. 28. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Bolognait tudsz belőle csinálni. Kis olajon megpirítod a húst. 2 lehetőséged van: veszel bolognai alap port, vagy csinálsz paradicsomos szószt friss paradicsomból vagy konzervből. A port csak rá kell önteni a húsra, fel kell engedni vízzel. Ha szószt csinálsz, kis apróra vágott hagymát hagymát kell olajon megdinsztelni, amikor már kész fokhagymát belenyomni. Erre jöhet rá a konzerv vagy a hámozott friss paradicsom, amit előtte célszerű 1-2 percig vízben főzni, egyrészt megpuhol, másrészt könnyebben lejön a héja. Só, bor, bazsalikon, oregánó mehet bele és egy kis cukor (vagy helyette ketchup).
2015. aug. 28. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Tehetsz bele kis, vékony darabokra vágott répát is, dob az ízén.
2015. aug. 28. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
paradicsom szószt ajánlok még hozzá, feldobja
2015. aug. 28. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Kis olajon hagymát pirítasz.

Mikor üveges a hagyma, akkor ráöntöd a darált húst, és majdnem készre főzöd (fehéredésig, puhulásig - kb. 15-20 perc, mennyiségtől meg mindenfélétől függően) Közben kicsit sózhatod, fűszerezheted.

Mikor már gyakorlatilag kész van, akkor hozzáöntöd a milánói szószt, és kb. 8-10 perc alatt jól összefőzöd őket, kevergetve.

Tehetsz bele egy kis ketchupot is, az íze miatt (tényleg pár cseppet)


Közben kifőzöd a tésztát.


Ha minden kész, akkor megteheted, hogy előre összekevered a tésztát a szósszal, de lehet külön, tálaláskor is szedni (én azért szoktam összekeverni, hogy egyszerre fogyjanak el).

2015. aug. 28. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!