Gőzgombócot szerintetek melyik variáció szerint csináljam meg?
Megcsinálom a tésztát,majd lekvárt teszek a közepébe.
De itt jön a kérdés: Hogyan csináljam tovább?
A németek úgy csinálják,hogy egy edénybe öntenek egy kis vizet cukrorral,majd ebbe teszik a gombócokat,így a végén az alja karamellizált,jó ropogós lesz,míg a többi része finom-puha.Ezután megszórják cukrozott mákkal.
A másik variáció,hogy fogunk egy edényt vizet forrulunk benne amire kifeszítünk egy konyharuhát és gőz fölött puhítjuk meg a tésztát. A végén cukrozott mákkal szórjuk meg.
Szerintetek melyik variác lehet a finomabb?
Edénybe vajat, tejet és cukrot, ebbe teszed a gombócokat, leborítod fedővel úgy hogy a fedő alá egy konyharuhát teszel, és nem szabad levenni a fedőt amíg nem kész, mert összeesik a gombóc.
25 cm lábos, 50 dkg vaj, 100 g cukor, 250 tej. Lassú tűzön 30 percig gőzölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!