Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gőzgombócot szerintetek...

Gőzgombócot szerintetek melyik variáció szerint csináljam meg?

Figyelt kérdés

Megcsinálom a tésztát,majd lekvárt teszek a közepébe.

De itt jön a kérdés: Hogyan csináljam tovább?

A németek úgy csinálják,hogy egy edénybe öntenek egy kis vizet cukrorral,majd ebbe teszik a gombócokat,így a végén az alja karamellizált,jó ropogós lesz,míg a többi része finom-puha.Ezután megszórják cukrozott mákkal.


A másik variáció,hogy fogunk egy edényt vizet forrulunk benne amire kifeszítünk egy konyharuhát és gőz fölött puhítjuk meg a tésztát. A végén cukrozott mákkal szórjuk meg.

Szerintetek melyik variác lehet a finomabb?



2015. aug. 23. 17:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Első
2015. aug. 23. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
első verzió jobban hangzik
2015. aug. 23. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Edénybe vajat, tejet és cukrot, ebbe teszed a gombócokat, leborítod fedővel úgy hogy a fedő alá egy konyharuhát teszel, és nem szabad levenni a fedőt amíg nem kész, mert összeesik a gombóc.

25 cm lábos, 50 dkg vaj, 100 g cukor, 250 tej. Lassú tűzön 30 percig gőzölni.

2015. aug. 23. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen,akkor így fogom elkészíteni.
2015. aug. 24. 09:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!