Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sos-sos Tarhonyás hús receptek...

Sos-sos Tarhonyás hús recepteket valaki írna nekem? Jöhet mellé uborka saláta variáció is, és normál saláta variáció is.

Figyelt kérdés

2 fő részére szeretném,úgy hogy másnapra is maradjon belőle.

tehát gondolok itt 1 kg tarhonyára, és combfilé nyesedékre. (Mert ez olcsó,és ez van itthon. a hús kiválogatom belőle, és a bőrt pedig a kutyusoknak.)


De lehetőleg az elejétől a végéig, legyen leírva.

Mert egyszer fel tettem ezt a kérdést, de csak annyi volt ott hogy pörköltöt csináljak neki... én kérném szépen a pörkölt receptet is hozzá. (és húsnak marad a combfilé nyesedék)Tehát más hús ára nem érdekel.:) ELŐRE IS KÖSZÖNÖM a normális válaszokat,


2014. máj. 16. 11:28
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

"combfilé nyesedék" Ez micsoda? Sok mindenről hallottam, de ilyenről még nem.


Vagy: csak nem a csirkecombfilé, apróbb darabjaira gondoltál, mert, hogy abból egy épkézlább normális kaját nem lehet összehozni az tuti, maximum a kutyáknak?

2014. máj. 16. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A tarhonyához vagy pörkölt illik(ahhoz 1 kg lapocka kell, hogy másnak is elég legyen) vagy pedig gombás husi (ahhoz meg szeletelt tarja minimum6 szelet)vagy pedig lecsós szelet(szintén tarjával).
2014. máj. 16. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:

pörkölt: vöröshagymát felkockázni,majd olajon megdinsztelni,bele a hús fehéredésig lepirítani,sózni,borsozni,esetleg egy kis paradicsom bele,pirospaprika felönteni egy kis vízzel és készre főzni.

Tarhonya:olajon lepirítani,hogy legyenek benne sötétebb(aranybarna) szemek,só,bors,babérlevél(1db)majd én csészével szoktam kimérni a tarhonyát és akkor dupla mennyiségű vizet teszek hozzá puhára főzöm lassú tűzön a végén össze keverem a hússal.

2014. máj. 16. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

két napra legalább egy kilónyi húsod legyen a pörrkölthöz. ehhez egy közepes vöröshagymát apróra vágsz, egy főzőkanányi zsíron, vagy 2-3 ek. olajon kissé meg dinszteled, azaz szalmasárgára sütöd. egy kicsit besózod, majd kevés vízzel feddő alatt teljesen puhára főzöd.

ha zsírjára visszasült, tedd rá a húsdarabokat és fehéredésig kevergesd. saját levet fog engedni a fedő alatt. ha már ezt is elfőtte, akkor tegyél rá egy jó evőkanányi pirospaprikát, és annyi vizet, amennyi éppencsak ellepi. borsot, kis őrölt köményt tegyél bele fűszernek. ha van egy kanálnyi lecsó is mehet bele, vagy 1-1 szem paprika paradicsom. ez utóbbi héj nélkül.

oda kell rá figyelni, és ha sűrűsödik a szaftja, mindig kis vízzel pótolni, a hús teljes puhulásáig.a sózást utoljára még ellenőrizni, és pótolni, ha még szükséges.


Tarhonya kettőtöknek két napra is elég fél kiló. Ahogy már írták kevés zsiradékon szép aranybarnára pirítani. akár a rizs, kétszeres mennyiségű forró sós vízzel felönteni, megsózni, átkeverni és hagyni főni fedő alatt, míg a vizet felveszi.

utána megint átkeverni, hátrahúzni és dupla konyharuhával a tetejét letakarni, még kb 10- 15 percre.

Utána villával fellazítani és, ha akarod összekevered a szaftos pörkölttel , ha akarod egymás mellett tálalhatod.

ha úgy döntesz, hogy összekevered, akkor a pörkölted hagyd egy kisit hosszabb- de nem vizes- lével.


uborka saláta. az uborkát meghámozod, legyalulod. nagyon gyengéén besózod, álni hagyod.

Cukros-ecetes lét készítesz, (nem tudok mennyiséget, mert érzésre csinálom )Kóstolgasd és majd érzed, mikor jó.

a uborkát óvatosan kinyomkodod és beleteszed a lébe. jó , ha áll benne picit.

Fejes salátánál a lé ugyanez, de sózni is kell valamennyire.

a leveleket többször váltott vízben, vagy folyó víz alatt nagyon alaposan megmosod, és a lébe helyezed.

A közepét /szívét/ elvághatod félbe, vagy negyedekbe.

ez is álljon egy kicsit, de ne sokat, mert hamar összeesik.

2014. máj. 16. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A nyesedéket megfőzöd pörköltnek, jó szaftosan, én lecsósan szoktam. A tarhonyát olajon megpirítod, ha megpirult felöntöd vízzel, én ezt ránézésre szoktam, kb. 3 ujjnyival lepje el. Szórok rá delikátot, takarékon főzöm az első perctől, nem kavargatom. Ha kevés a víz, közben lehet pótolni, de számítsd hozzá, hogy a végén még fedő alatt puhulni fog, úgyhogy ne főzd szét. Ha mindkettő kész, összeöntöm, fedő alatt hagyom összeérni.

Pörkölthöz piríts kockázott hagymát, pár cikk fokhagymával, tegyél bele piros paprikát, majd a húst, sózd, borsozd, én delikátot is teszek bele. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, közben nézz rá, nehogy leégjen.

2014. máj. 16. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!