Káposztás rizs. Lehet így készíteni?
Mivel a káposztás tésztát szeretem, gondoltam megpróbálkoznék a rizses változattal is.
Ha külön elkészítem a rizst és külön a káposztát, az tiszta sor.
De mi van akkor , ha lereszelem a káposztát, de nem nyomom ki belőle a vizet, hanem csak összekeverem a rizzsel és elkezdem fedő alatt párolni egyszerre a kettőt ?
Csinálta már így valaki ?
Káposztát egyébként sem szoktam kinyomkodni.
Ha nagyon friss még a káposzta, akkor eleinte fedő nélkül párolom, hogy a fölös víz minél előbb elpárologjon, ha meg öregebb, akkor fedő alatt sem lesz leves belőle.
Jó eséllyel a rizs neg fö meg addigra, mire a káposzta megpirulna vagy fordítva, túlfö, a káposzta meg félnyers marad.
Szerintem jobb megoldás lenne, ha a kettöt külön megcsinálod félkészre, és utána kevered össze és úgy fejezed be.
Hát ahogy én nézem, elég sokan lakunk rossz helyen akkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!