Tepertős pogi, káposztás pogi hogyan?
30 évvel ezelőtt aki evett tepertős pogácsát az pontosan tudja, hogy a mai bolti pogácsák meg sem közelítik azt a régi ízt.
Aztán vettem 12 évvel ezelőtt a SPAR-ban káposztás pogácsát, amit szintén nem találok azóta. Mióta változtattak rajta, csak rosszabb lett.
Na, de miért nem tudok én otthon olyanokat csinálni. Mi lehetett a titkuk ?
Annyi receptet próbáltam már ki, de egyik sem hozza ugyanazt a végeredményt.
A SPAR-os pogácsa leveles tésztából volt, de a régi tepertős nem. Valamiért mégsem megy.
Elképzelhető, hogy nátrium glutamát (ízfokozó) volt már a régi pogácsában is.
Vagy a tepertő kiinduló állapotát nem találom el ?
Szerintetek ?
Ha 30 éve ettem volna utoljára, akkor azt mondanám, talán igazad van. Itt viszont arról van szó, hogy valamikor a rendszerváltás után eltűnt a polcokról és jött helyette több másfajta.
Amire viszont nem gondoltam, hogy országosan talán nem is volt egyforma az íz. Nem tudom akkoriban mennyire szabályozták szigorúan az összetételt és a technológiát.
Akkoriban annyira borsos volt, hogy 2db után csípte a nyelvedet.
Értem én, hogy régen a tepertő mellékterméknek számított, mivel mindenki zsírral főzött és rengeteg kisült tepertő volt a boltokban, fillérekért.
Ma már arányaiban annyi , mint a szín hús.
Szoktam venni igen minőségi tepertőt 500Ft/20Dkg. Sorban állnak érte a kistermelőnél.
Nem tudom mi volt régen a gyártó cég neve, talán Pécsi sütőipari vállalat ?
Legalább is gondolom, hogy nem Pestről hozták az árut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!