Darált tepertőből mit lehet még készíteni a tepertős pogácsán kivül?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kenyérre, zsömlére kenve szendvics-alapnak jó lesz az!
Ha nem főtt tojással dúsítod, hanem hagymás zsíron átforgatott (fűszerezett) darált májjal dolgozod össze, más ízt kapsz.
Vagy (állítólag Erdélyben) a padlizsánt sütőben héjában megsütik, majd a belsejét összedarálják a tepertővel, sóval, befőttes üvegben sokáig eláll. Ugyanígy kenyeret, zsömlét megkennek vele. Persze gondolom fagyasztóba is lehet rakni!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én erdélyi vagyok, de soha nem hallottam padlizsános tepertőkrémről. Persze, attól még létezhet, de valahogy nem is tudom elképzelni.
Én a tepertőkrémbe sok reszelt hagymát és mustárt, borsot teszek, úgy szereti a család. Ha belegondolok, a kemény tojás sem ronthat rajta.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én már ettem tepertőkrémes csokit. Nem mondom, hogy rossz volt, de azért nem lett a kedvencem. :-)
Szerintem maradj a pogácsánál, az a legfinomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!