Darált tepertőből mit lehet még készíteni a tepertős pogácsán kivül?
Kenyérre, zsömlére kenve szendvics-alapnak jó lesz az!
Ha nem főtt tojással dúsítod, hanem hagymás zsíron átforgatott (fűszerezett) darált májjal dolgozod össze, más ízt kapsz.
Vagy (állítólag Erdélyben) a padlizsánt sütőben héjában megsütik, majd a belsejét összedarálják a tepertővel, sóval, befőttes üvegben sokáig eláll. Ugyanígy kenyeret, zsömlét megkennek vele. Persze gondolom fagyasztóba is lehet rakni!
Én erdélyi vagyok, de soha nem hallottam padlizsános tepertőkrémről. Persze, attól még létezhet, de valahogy nem is tudom elképzelni.
Én a tepertőkrémbe sok reszelt hagymát és mustárt, borsot teszek, úgy szereti a család. Ha belegondolok, a kemény tojás sem ronthat rajta.
Én már ettem tepertőkrémes csokit. Nem mondom, hogy rossz volt, de azért nem lett a kedvencem. :-)
Szerintem maradj a pogácsánál, az a legfinomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!