Tepertős pogácsa recept. A?
Ezt a receptet tavaly kaptam egy kollégámtól. Mondta ,hogy a netröl szedte le . de nem emlékszem már honét.
Nekem bevált annyi,hogy én nem teszek bele pirospaprikát.
170C szoktam sütni 15-20perc.
Hozzávalók.
- 1 kg liszt
- 50 dkg darált tepertő
- 4 dkg friss élesztő
- 2 púpos evőkanál zsír
- 2,5 pohár tejföl ( kis pohár)
- 1 tojás + még egy a kenéshez
- 4 teás kanál só ( púposan)
- 1 teáskanál bors és piros paprika
- 1 dl tej
Az élesztőt a langyos tejben feltuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, a sütőport, a pirospaprikát, és kicsit átkeverjük. Beletesszük a tepertőt, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a zsírt, az egyik egész tojást, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy szép egynemű, könnyű, puha tésztát kapjunk.
Azonnal lehet nyújtani, kb. jó ujjnyi vastagságúra. Nagyon éles késsel a tetejét bekockázzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírozott tepsibe egymás mellé, nem nagyon sűrűn rakjuk. Itt hagyjuk kelni 1 órán át!
Előmelegítjük a sütőt. A megkelt pogácsákat a második, felvert egész tojással megkenjük, és betesszük a sütőbe aranybarnára sülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!