Élesztős sajtos pogácsa kelesztés nélkül?
Holnap reggel pogácsát szeretnék sütni, és találtam egy receptet, mi szerint rendesen felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a hozzávalókat, és már lehet is szaggatni a pogikat. Ha hideg sütőbe teszem be, akkor tényleg elég neki az a kelés?
A recept "Andi konyhájából" van amúgy.
én is megcsináltam és finom lett!
(Duplán sajtos pogácsa Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg
puha langyos Rama, 2 dl tejföl(én
fele tejföl fele sűrű natúr joghurt
keverékét használtam), 3 dkg
élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt(a
tésztába), 2 teáskanál só. A tetejére: 2 tojássárgája és reszelt
sajt(füstölt és trappista keveréke) Összegyúrjuk a hozzávalókat!Nem
kell keleszteni!Szép könnyű tészta
lesz. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtj
uk és pogácsaszaggatóval
kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe
pakolgatjuk egymástól 2 cm- re,tetejét tojássárgájával megkenjük
és reszelt sajttal
megszórjuk.Előmelegíttet sütőben
arany színűre sütjük.(kb 15-20
perc)-attól függ kinek milyen sütője
van. Langyosan ,hidegen egyaránt finom! Jó étvágyat!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!