Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Élesztős sajtos pogácsa...

Élesztős sajtos pogácsa kelesztés nélkül?

Figyelt kérdés

Holnap reggel pogácsát szeretnék sütni, és találtam egy receptet, mi szerint rendesen felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a hozzávalókat, és már lehet is szaggatni a pogikat. Ha hideg sütőbe teszem be, akkor tényleg elég neki az a kelés?

A recept "Andi konyhájából" van amúgy.



2013. máj. 18. 23:02
 1/2 anonim ***** válasza:
Én sajtos rudat szoktam így csinálni, bár nem egyből szaggatom, hagyom letakarva fél órát pihenni, majd a forró sütőben szépen feljön.
2013. máj. 19. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

én is megcsináltam és finom lett!


(Duplán sajtos pogácsa Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg

puha langyos Rama, 2 dl tejföl(én

fele tejföl fele sűrű natúr joghurt

keverékét használtam), 3 dkg

élesztő, 15 dkg reszelt füstölt sajt(a

tésztába), 2 teáskanál só. A tetejére: 2 tojássárgája és reszelt

sajt(füstölt és trappista keveréke) Összegyúrjuk a hozzávalókat!Nem

kell keleszteni!Szép könnyű tészta

lesz. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtj

uk és pogácsaszaggatóval

kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe

pakolgatjuk egymástól 2 cm- re,tetejét tojássárgájával megkenjük

és reszelt sajttal

megszórjuk.Előmelegíttet sütőben

arany színűre sütjük.(kb 15-20

perc)-attól függ kinek milyen sütője

van. Langyosan ,hidegen egyaránt finom! Jó étvágyat!)

2013. máj. 20. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!