Piritott csont velöt hogy kell késziteni?
Remélem, érdekel egy öregasszony véleménye.
Én szeretem a marhahúslevest, a levesben főt velős-csontból a velőt, pirítóson, és főzni is tudok már pár évtizede.
Elolvastam a recepteket amikben nem levesben főzik a velős-csontot, hanem sütik.
De!
Ha elolvasod, látod, hogy előtte sokáig kell áztatni sós, és egyéb ízesítésű vízben. Majd az áztatás után megsütik a sütőben, 160 fokon 30-40 percig.
Ha érdekel a főzés, sütés, akkor tudhatnád, hogy 160 fokon 30 perc alatt, az előzetesen felszívott vízben nem megsül, hanem megfő a velő, a csontban. Fél óra alatt, ilyen viszonylag alacsony hőfokon legfeljebb átforrósodik a csontban a velő. Ami azért is fontos, mert a velőt csakis forrón szabad tálalni.
Az eljárásnak mindössze annyi az előnye, hogy nem keletkezik rengeteg, eladhatatlan mennyiségű marhahúslevesük, és sokkal gyorsabban, nagyobb mennyiségben tudják a vendég elé tenni a velős-pirítóst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!