Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Piritott csont velöt hogy...

Piritott csont velöt hogy kell késziteni?

Figyelt kérdés
2019. aug. 6. 23:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
2019. aug. 8. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
2019. aug. 8. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
2019. aug. 8. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
2019. aug. 8. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, érdekel egy öregasszony véleménye.



Én szeretem a marhahúslevest, a levesben főt velős-csontból a velőt, pirítóson, és főzni is tudok már pár évtizede.


Elolvastam a recepteket amikben nem levesben főzik a velős-csontot, hanem sütik.


De!


Ha elolvasod, látod, hogy előtte sokáig kell áztatni sós, és egyéb ízesítésű vízben. Majd az áztatás után megsütik a sütőben, 160 fokon 30-40 percig.

Ha érdekel a főzés, sütés, akkor tudhatnád, hogy 160 fokon 30 perc alatt, az előzetesen felszívott vízben nem megsül, hanem megfő a velő, a csontban. Fél óra alatt, ilyen viszonylag alacsony hőfokon legfeljebb átforrósodik a csontban a velő. Ami azért is fontos, mert a velőt csakis forrón szabad tálalni.


Az eljárásnak mindössze annyi az előnye, hogy nem keletkezik rengeteg, eladhatatlan mennyiségű marhahúslevesük, és sokkal gyorsabban, nagyobb mennyiségben tudják a vendég elé tenni a velős-pirítóst.

2019. aug. 10. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!