Krumplis tészta , tojásos nokedli kisokos ?
Eddig mindkét ételt üvegesített friss hagymával készítettem, aztán eszembe jutott, hogy létezik szárított és pirított vöröshagyma is.
Ha ezekből készíteném, mennyivel lenne másabb az ízük ?
Van valakinek tapasztalata e téren ?
A tojásos nokedlibe hagyma....????
Alapesetben nincs benne.
De nyugodtan megszórhatod a bolti pirított száraz vöröshagymával.
Az osztrákok sajtos nokedlije (Käsespätzle) kötelező tartozéka.
A krumplis tésztánál viszont dinsztelt hagyma kell szerintem...
Megszórni azzal teszed, ami tetszik, bár nem kell rá. A tojásos nokedli közelében sincs hagyma, úgyhogy nem baj, ha kihagyod, de egy paprikás alapba elengedhetetlen.
Ha a hagymavágás a problémád, miért nem szerzel be pár 1000Ft-ért egy aprítót?
#1 Eddig rendes hagymát tettem bele, mint olvashattad. :)
#2 A szomszédom is hagyma nélkül csinálta, de csak addig míg meg nem kóstoltattam vele a hagymásat. :)
Nem tudom miért furcsa ez, én a rizsbe is teszek. Igaz, nem pirítom meg sem a rizst, sem a hagymát. Ez esetben mikróban csinálom a rizst és hagymakrémmel.
A hagyma nagyon sok mindenben tökéletes, még ha nem is gondoltad eddig.
Na , privátban is ezt kapom, hogy nokedlibe nem kell hagyma.
TESSÉK KIPRÓBÁLNI !!!
Csajok, lemaradtok a jó kajákról.. :)
4: Ízlések és pofonok. Semelyik receptet nem kérik számon tőled - mindenki úgy alakít rajta, ahogy akar.
De attól még léteznek az alapreceptek.
Nálunk a rizs csak sóval ízesítjük - mert úgyis elég fűszeres a húsétel, amit mellé adunk. Nem kell túl sok hagymaíz mindenbe.
Ismered a Hypolit a lakáj filmet???? "Én a hagymát is hagymával eszem".
:-DDDD
5: de most mit toppantgatsz????
Szíved joga, hogy mit mivel eszel. De ne akard másokra rádumálni, hogy azt egyék, ami neked finom.
Ízlések és pofonok... - ugye ismered a mondást?
7,
Én meg úgy vagyok vele, ha hallok valamit, amit más finomnak talál, azt én is kipróbálom.
Ezért mondják, hogy a pasi agy másképp működik, mint a nőcis.
:)
Amúgy nem tudtam, hogy a tojásos nokedlinek van alapreceptje, mivel ismeretlen az eredetű ételről van szó.
A magyarok azt mondják, hogy a mi ételünk, de az osztrákok is ugyanezt mondják.
Egy kérdés 9-es .
Próbáltad már hagymával, vagy sem ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!