A, , szarazon piritott termek" mit jelent? A szarazon piritas milyen folyamat? Milyen modon zajlik?
Figyelt kérdés
A kerdes komoly, most ismerkedem a konyhai eljarasokkal. :)2017. szept. 14. 09:31
1/4 anonim válasza:
Egy serpenyöben mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül állandó kevergetés mellett pirítják az adott élelmiszert. Ez az ízek intenzitását növeli, és sokkal aromásabb lesz a belöle készített étel.
Ez lehet pl. liszt - száraz rántás -, olajos magvak - süteményekhez vagy egyéb készítményekhez, stb.
2/4 anonim válasza:
Az elsö vagyok újra: amit kifelejtettem: nagyon oda kell figyelni, nehogy megégjen, mert könnyen odakap.
3/4 anonim válasza:
Olaj, zsiradék nélkül. Látom, mogyorót írtál a kulcsszavakhoz. Általában a boltban kapható sózott mogyorót olajosan pirítják. De szerintem a száraz finomabb. Meg sütikhez is általában szárazon kell.
4/4 anonim válasza:
Igen, főleg az olajos magvak, termések (dió, mogyoró, mandula, szezám pl ) kapnak nagyon finom pörkölt ízt szárazon pirítva.
Semmiféle zsiradék nem kell alájuk, csak egy jó serpenyőben- nagyon odafigyelve- pár percig, állandó keverés mellett pirítjuk.
Van, aki a köménymagot is előbb szárazon kipattogtatja, és úgy használja ételekbe.Aromásabb, karakteresebb ízt kap így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!