Kínai pirított tésztás csirkének mi a titka?
A napokban készítettem. Először. Összességében tök jó, csak kb. semmi olyan ízt nem vélek felfedezni, mint amikor a kínaiban veszem.
A tészta ok.
A mellette lévő zöldségek (káposzta, répa, gomba, stb.) ok.
A husi ok.
Vettem valami tasakos kínai sült csirke alapport, meg amikor készítettem, akkor szója szószt is öntöttem hozzá.
Tényleg finom, de ennyi.
Amivel problémám van:
Nincs meg az a sűrű, tömény szörp-szerű barna szósz, továbbá, az ízesítése is inkább hasonlít egy pörkölthöz, kicsi szója ízzel keveredve.
Milyen hozzávalókat, fűszereket kéne beszereznem (asszem az alap por eléggé gagyi), hogy jobb legyen az étel?
Valahol olvastam valami osztriga szószt is.
Sötét szójaszószból se mindegy milyet használsz.
Shaoxing rizsbor is megdobja az ízét, ezt ajánlom.
Sütési hőfok is valóban fontos.
Glutamát is, ettől van intenzív íze! :))
Hoisinszósz, osztrigaszósz, fekete babszósz - ezeket is érdemes kipróbálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!