Kerámia serpenyőben zsemlét pirítottam és ráégett foltokban, hogyan tudom eltávolítani?
"Szappanos párna elnevezésű acélgyapot"
Utána meg egyböl dobhatod is a kukába a serpenyöt!
Forralj benne vizet, akkor felválik.
Elvileg a kerámiáról nagyon könnyű eltávolítani mindent, mert jobban csúszik, mint a teflon, de ha nagyon ragaszkodik a kosz hozzá, akkor ahogy írták, forrald, vagy akár egész éjszakára is beáztathatod, reggelre feloldódik.
Súrolni semmiképp se súrold, mert megsérül a kerámia bevonat, és dobhatod ki, mert minden le fog ragadni benne.
Nedvesítsd meg az edényt, szórj az égett részre szódabikarbónát, és hagyd állni egy órát.
Utánna mosogatószerrel könnyen lemoshatod.
A kerámia serpenyőnél fontos tudni, hogy nem szabad üresen hevíteni, valamennyi zsiradék mindig kell az ételek készítésénél.
No igen, elvileg... Az enyémek is prímán le tudnak égni (zöldségpörköltnél mindig ez van, akármit is csinálok. zsír van alatta bőven, de attól még leragad, ha egyszer a víz nem sok) s iszonyúan sokáig kell sikálni, ha nem veszem észre időben.
Teflonszivacs (nem tudom, karcolja-e, elvileg nem kéne, de karcolódik magától is, hiába nem nyúlunk bele semmivel, ami nem teszi, misztikus), szódabikarbóna, forró víz, áztatás és sok perc sikálás mindig megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!