Vastagabb szelet pácolt marhahúst vettem, serpenyőben átsütöttem. Kemény lett. Hogyan készíthetem el omlósan puhán?
Tapasztalatom szerint a marhahúst vagy nagyon rövid ideig /oldalanként maximum 3-3perc/ kell sütni, vagy hosszan pároljuk/ 160 fokon 2 - 2,5 óra/.
A készen vett, előre bepácolt hús, azért sem túl jó vàlasztás, mert besózzák, a só pedig vizet von el a húsból így már eleve keményebb lesz.
Szerintem a marhahúst nem kell agyon fűszerezzük, só, bors közvetlenül a sütés előtt, fontos , hogy a húst szobahőmérsékleten legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy ne legyen hűtő hideg.
Forró serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük, és fepvágás előtt, alufóliába csomagolva, legalább 10 percig pihentetjük.
Ha vastagabb szelet, akkor én a két oldalát megkapattam volna pár percig, hogy kérge legyen, aztán a sütőben sütöttem volna készre, alufólia alatt, hogy ne száradjon ki.
Így elvileg átsül rendesen puhára, de a külseje ropogós lesz.
Egyébként lehet, hogy maga a hús nem volt jó minőségű és azért lett kemény.
"Több mint 40 éve főzők!"
És milyen fantasztikus is a főzés, hogy még így is bőven van még mit tanulnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!