Noncsi2020 kérdése:
A borsó főzeléket le lehet fagyasztani? Vagy 4-5 napig él áll a hűtőben?
Figyelt kérdés
1,3 kg főztem meg mert el feledkeztem hogy mennyire meg tudd dagadni.2023. márc. 17. 13:02
1/11 anonim válasza:
Le lehet fagyasztani, de 3 napig simán eláll a hűtőben is .
2/11 anonim válasza:
Valóban le lehet fagyasztani, de az eredmény attól függ, hogy milyen borsóról van szó. Mert ha zöldborsó, akkor a felengedtetés után pépessé fog szétesni.
3/11 anonim válasza:
2-es: miért kellene pépessé szétesni a zöldborsó fözeléknek kiolvasztás után? Ha szétesik, akkor már elötte is péppé volt fözve, ha meg nem, akkor utána sem lesz baja. Természetesen hütöben, lassan kell felengedni, ha gyorsan, melegítve akarod kiolvasztani, akkor érthetö módon szétmegy, de nem a fagyasztás, hanem a plusz fözés miatt
5/11 anonim válasza:
Le lehet fagyasztani melegítés után lehet kicsit csomós lesz,kavargatni kell hogy szétmenjen.De egyébként 4-5 napot éppen kibír hűtőben is.
6/11 anonim válasza:
ad #3: azért esik szét pépessé, ami miatt a lefagyasztott főtt krumpli is. Lassú fagyasztás és lassú felengedtetés során (krioprotektív anyag nélkül) van idő jégkristályok kialakulására, amik nemcsak a makroszkópos strukturát változtatják meg (mechanikai hatások révén), hanem a jégkristályok kialakulása során a vázszerkezetet adó anyagokban dehidratálódás megy végbe, ami a natív molekulaszerkezetet irreverzibilisen megváltoztatja, eredmény a pépes megjelenés, roncsolódás.
7/11 anonim válasza:
A 3-as vagyok, sok éve fagyasztok le rendszeresen borsófözeléket (is), de soha nem lesz pépes, teljesen normális állaga marad, borsószemekkel.
(Nyilván nem olvassák a fözelékeim az elméletedet!)
8/11 anonim válasza:
Zöldborsófőzeléket én le szoktam, a borsót nem zavarja, a rántás fura lesz utána, át kell forralni.
De a zöldborsó nem dagad meg. Ha sárgaborsófőzelékre gondoltál, akkor azt is le lehet fagyasztani, semmi baja sem lesz.
9/11 A kérdező kommentje:
Sárgaborsóról van szó és botmixerrel már át mentem rajta
2023. márc. 17. 21:25
10/11 anonim válasza:
Borsófőzeléknek (egybeírva) a zöldborsóból készült főzeléket hívjuk. Ami sárgaborsóból készül, az a sárgaborsó-főzelék. Nem él áll, hanem eláll, nem el feledkeztem, hanem elfeledkeztem, nem meg tudd dagadni, hanem meg tud dagadni, és nem át mentem, hanem átmentem rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!