Borsó levesbe kell olaj?
Igen, egy kicsi.
Én olajon szoktam átfuttatni a zöldségeket (borsó, répa), rászórok egy kicsi (!) lisztet, paprikát, majd utána engedem fel.
Ahogy az első válaszoló, én is úgy készítem. kevés zsiradékon megpárolom a zöldségeket ( borsót is ), majd a liszt leszórásos módszerrel (staubolás ) sűrítem be, nem túl sokkal, szóval nem lesz olyan, mint egy vastagabb rántással.
A zsiradék egyébként ízvivő anyag, számtalan vitamin is zsírban oldódik,csak így lesz ízletes és értékes az étel.
Jogos, habarásra nem is gondoltam :) Akkor ugyebár kerül bele zsiradék, így külön zsír nélkül is OK lehet, még ha én tennék is bele.
Nos, az enyémben nincs liszt, viszont zsírban sütöm az elején a hagymát (ami nem kell a borsólevesbe, de mi szeretjük, állítólag a Dunántúlon tesznek bele, mi a Tiszántúlon nem tettünk, pedig elég hagymásan főztünk), s a sárgarépának is jót tesz a sütögetés :) Utána jön a borsó és a száraz fűszerek, majd a petrezselyemzöld és a galuska. Ez nem a tejes/tejfölös verzió, hanem egy másik borsóleves fajta, az egyetlen, amit készítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!