Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell olaj a tészta...

Miért kell olaj a tészta főzővizébe?

Figyelt kérdés
Feljön a víz tetejére, míg a tészta lent kucorog az edény alján. Semmit nem érintkeznek egymással, akkor mi haszna?
2016. nov. 8. 20:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Ha forrásban van a víz, nem fognak kucorogni alul a tészták. Amúgy azért hasznos az olaj bele, mert kevésbé lesz ragadós a tészta.
2016. nov. 8. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, de valaki úgy csinálja, hogy aztán ne kelljen a tepsin olajozni. Én nem olajos vízben főzöm.
2016. nov. 8. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Én egyáltalán nem olajozom se főzés közben, se utána, teljesen felesleges dolog.
2016. nov. 8. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen , ez egy felesleges mozzanat . Forró sós vízbe történő főzés leszűrés után lehet adni lazább olajat(olíva , kukorica) HA nem azonnal kap mártást . Tálaskor nem kell mert a szósz stb nem fedi be és lecsorog róla . A főző edényt is lehet törölgetni többször átmosni a zsírréteg miatt .
2016. nov. 8. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Értelmetlen dolog a vízbe olajat tenni, mert - ahogy írtad -, az olaj a víz felszínén úszik a tészta meg nem, ezért nem találkoznak össze
2016. nov. 8. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul plusz kcal.
2016. nov. 8. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
nem "kell". Egyesek azért raknak bele, hogy ne tapadjon össze a tészta. De sok értelme nincs.
2016. nov. 8. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Jó kérdés, én sosem cselekedtem ilyesmit, hogy aztán ki kelljen dobni egy kis olajat és nehezebb legyen elmosni a lábast... Utána, serpenyőbe tettem zsírt, hogy finomabb és az ízlésemhez illőbb legyen.

Ma már ritkán főzök tésztafélét, de akkor sincs a főzővízben semmi, csak só.

2016. nov. 8. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, hogy nem kell, abszolút semmi értelme nincs.
2016. nov. 9. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell, de a tésztát meg kell keverni többször is, amikor

az újraforrástól számítjuk a főzési időt. ha kevered párszor, akkor a tészta nem kucorog a fazék alján, persze a fakanállal mélyen alá kell nyúlni, hogy ne tapadhasson oda a tészta.

2016. nov. 9. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!