Tudna-e valaki segíteni abban,hogyan tudnám a fagyasztott borsót puhára főzni? - általában mindig keményre sikerül...
Én is (itthon) fagyasztott borsót főzök télen.
Pici olajat melegítek, és még fagyott állapotban öntöm bele a borsót, kanállal addig kavargatom, míg szét nem válik, pici vizet, gondolatnyi sót (esetleg borsot, attól függ) + az apróra vágott petrezselymet és födő alatt szépen megpárolom. Nem berántani szoktam, hanem "visszasütöm zsírjára" kevés lisztet rá, és felengedem. Ha leves, akkor lehet bele akár csipetkét, vagy valami tésztát is. Ha zöldséggel szoktad, azt is a borsóval együtt párolhatod, finom lesz.
Olyan mint a máj, minél tovább főzöd annál keményebb lesz.
vagy elee öregborsót ettél, mirelitben van olyan nevű, hogy zsenge vagy cukorborsó, azok puhák.
4-5 percig hagyom a pulton olvadni, utána beleöntöm a már forrásban levő vízbe, 5-6 perc alatt puhára fő.
(Fagyasztott aldist használok)
5 perc alatt puha az extra zsenge.
Túl főzöd, az a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!