Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tudna-e valaki segíteni...

Tudna-e valaki segíteni abban,hogyan tudnám a fagyasztott borsót puhára főzni? - általában mindig keményre sikerül...

Figyelt kérdés

#fagyasztott borsó főzése
2020. szept. 26. 08:35
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Nem lehet, hogy túl sokáig főzöd? A fagyasztott borsónak az újraforrástól számítva 5 perc elég, ha sokáig főzöd, megkeményedik.
2020. szept. 26. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
A borsótól is függ. Mi van írva a zacskóra, zsenge borsó, vagy nincs ott, hogy zsenge? Utóbbi esetben nem feltétlenül lesz nagyon puha.
2020. szept. 26. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Én is (itthon) fagyasztott borsót főzök télen.

Pici olajat melegítek, és még fagyott állapotban öntöm bele a borsót, kanállal addig kavargatom, míg szét nem válik, pici vizet, gondolatnyi sót (esetleg borsot, attól függ) + az apróra vágott petrezselymet és födő alatt szépen megpárolom. Nem berántani szoktam, hanem "visszasütöm zsírjára" kevés lisztet rá, és felengedem. Ha leves, akkor lehet bele akár csipetkét, vagy valami tésztát is. Ha zöldséggel szoktad, azt is a borsóval együtt párolhatod, finom lesz.

2020. szept. 26. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Olyan mint a máj, minél tovább főzöd annál keményebb lesz.

vagy elee öregborsót ettél, mirelitben van olyan nevű, hogy zsenge vagy cukorborsó, azok puhák.

2020. szept. 26. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
Üveges borsónál igaz, hogy nem szabad főzni, mert megkeményedik. A fagyasztott borsónál még ilyet nem tapasztaltam.
2020. szept. 26. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Rossz márkát veszel. Az Aldis biztos jó.
2020. szept. 26. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

4-5 percig hagyom a pulton olvadni, utána beleöntöm a már forrásban levő vízbe, 5-6 perc alatt puhára fő.

(Fagyasztott aldist használok)

2020. szept. 28. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

5 perc alatt puha az extra zsenge.

Túl főzöd, az a baj.

2020. okt. 1. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
57%
Én levest szoktam belőle csinálni. :)
2020. okt. 16. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!