Mitől lesz a túrógombóc, könnyű ?
Figyelt kérdés
Mindig olyan keményre sikeredik, főleg másnapra lesz olyan. Lehet, hogy a búzadarát eltúlzom ? 250 g túróhoz mennyit tesztek ?2023. jan. 19. 15:34
11/15 anonim válasza:
#9
Hagytam állni, másképp nem is jó. Mindig búzadarával csinálom, de minél több van benne, annál keményebb. Más lehetőségem nem volt mint többet tenni hozzá, gondoltam egy próbát megér. Az a krémes állagú túró meg hulladék, semmi köze a túróhoz.
12/15 anonim válasza:
A pennyben vettem én is véletlenül azt a krémes xart. Néztem nagyot, mikor kibontottam, hogy miféle massza. Körözöttet csináltam belőle, de nem olyan volt mint máskor.
13/15 anonim válasza:
1 kg túró, 24 dkg búzadara, 8 tojásfehérje habbá verve. Ebböl kiszámolhatod. Óvatosan összekeverni, és a masszát 1 órát hűtőben pihentetni.
14/15 A kérdező kommentje:
Szerencsém van még másnapra is elég jó, pedig több gríz került bele.
2023. jan. 20. 15:54
15/15 anonim válasza:
Én fél kg túróhoz pici sót és kb. 8dkg búzadarát szoktam adni és 2 tojás sárgáját meg a fehérjét habbá verve. És állni kell hagyni hogy a búzadara megdagadjon.
Krémtúróval mi is megjártuk már. Annyi gríz kellett hozzá, hogy a végén inkább grízgombóc lett belőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!