Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan nem fő szét a túrógombóc?

Hogyan nem fő szét a túrógombóc?

Figyelt kérdés
Holnap azt főznék,ha tudnék.Vagyis tudtam,de mostanában mindig szétfő.A túró minősége is számít?
2010. márc. 8. 17:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gombócot hagyd állni legalább néhány órahosszáig,hogy a gríz megszívhassa magát.Ha vizes a túró,akkor több gríz kell bele.
2010. márc. 8. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Ha sütöd! Most nem viccelek, találtam egy isteni receptet, kicsit eltér a hagyományostól (gombóc formaként csak nagyon ügyeskedve lehet tálalni + prézli, tejföl, túrógombóc egyben van), de nagyon-nagyon finom és gríz se kell bele!


Itt a recept, képekkel, próbáld ki, érdemes:


[link]

2010. márc. 8. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Amikor az alapanyagokat összeállítottad akkor frissentartó fóliába becsomagolva tedd a hüttőbe kb.20 percre!

:)szia

2010. márc. 8. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

úgy is csinálhatod, hogy csak kevés grízt teszel bele, 25 dkg-ba 1-2 lapos evőkanállal.

Ahogy előzőek írták, be a hűtőbe pihenni.

Ha már forr a vized, tegyél a masszába kevés zsemlemorzsát. ne legyen így se túl kemény.

Csak addig főzd, amíg feljön a víz tetejére, megfő annyi idő alatt.

Ne szűrd le, hanem óvatosan tedd a pirított zs.morzsára.

2010. márc. 9. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, arra gondoltam, ne öblítsd le. Szűrőkanállal vedd ki.
2010. márc. 9. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%
Volt hogy nekem is szétfőtt és rájöttem azért mert nagyon forrt, lobogott a víz és azért. Tényleg pihentetsd a masszát kicsit ahogy az előzőek írták, de a vized ha már elkezd forrni mehetnek a gombócok és ne hagyd alatta maximumon a hőfokot csak okosan de forrjon!
2010. márc. 9. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi.Vettem Spár túrót,és állt a hűtőben 5 órát.Nagyon fincsi lett.Szerintem sok múlik azon,hogy jó minőségű-e a túró.A sültet mindenképpen kipróbálom majd.
2010. márc. 9. 18:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!