Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nyílik szét (reped ki)...

Miért nyílik szét (reped ki) mindig a kalácsom?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó receptem, de a sütés során mindig szétnyílik a kalács teteje. Mi lehet az oka?

Fonott kalácsnál nem is olyan nagy gond, de amikor töltött a kalács, akkor a repedésnél kifolyik a töltelék.

Köszi a válaszokat!


2010. jún. 23. 09:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hirtelen sütöd. Kezd inkább alacsonyabb hőfokon és amikor feljött akkor vedd nagyobbra
2010. jún. 23. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem kened meg eléggé margarinnal és ez miatt kiszárad és valószínű túl nagy tepsibe teszed és széltébe akar nőni.Mi 3 kalácsot sütünk egyszerre egy tepsiben,de akkorában,hogy 3 mellett 1 cm hely sincs,így csak felfelé tudnak nőni és hidd el nem fognak kirepedni ha így csinálod!
2010. jún. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindkettővel rátapintottak az igazságra, meg is fogadom őket.
2010. jún. 23. 11:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!