Rántani való gombának melyik részét kell először a serpenyőbe tenni hogy ne fröcsköljön mindent szét?
szia!
mi úgy szoktuk, hogy le vesszük a tönkjét. És először a kalapjával lefelé rántjuk, mert rántás közben sok levet enged még. és párszor kis vesszük, és le öntjük a levet, ami össze gyűlik a kis "mélyedésben"
Mert ha az bele kerül az olajba, akkor iszonyatosan pattog!
Ha ki sült a teteje, akkor meg lehet fordítani, de addig mi kb 3szor le szoktuk egy kis tálba önteni a kiengedett levet!
22L
hát... elég nagy szegénységi bizonyítvány, ha még nem vetted észre, hogy a gomba levet ereszt rántás közben..
ezért kell a kalapjával lefelé, mert ha nem csepegteted le a levet, amit ereszt a kalapjában, és úgy megfordítod, akkor nagyon fröcsög. ha le öntöd sokkal kevésbé.
Az a "lé" úgymond víz.. próbáld már ki hogy csöppentesz egy kis vizet a forró olajba.. szét b..ssza az egész konyhát
nekem akkor is így tanította anyum és kész:)
A tetejével lefelé kell elkezdeni süttni, tehát a mélyedéssel felfelé.
Ha azzal lefelé kezdenénk el sütni, a kisülő víz egyenesen az olajaba menne. Lehet, hogy a fokozatosság miatt lassabban, ezért nem fröcsköl annyira, de az olajat ugyanúgy tönkreteszi.
A mélyedéssel felfelé kezdve, a víz a gomba közepében összegyűlik, és mikor az a fele megsült, egy csipesszel vízszintesen kivéve, hogy ki ne boruljon, ki kell azt önteni.
A másik felének a sütésekor már csak a gomba falának kell megsülni, ez gyorsan megvan, ezért nem enged annyi vizet, nem fröcsög, nem rontja az olajat.
nagyon bő olajban, és a mélyedéssel lefelé kezdve.
Szegénységi bizonyítvány, ha egy rántott ételnél fel kell a panírburkot vágnod, hogy kiöntsd az értékes szaftot.A panírburoknak elvileg zártnak kell lennie, azon belül párolódik a belecsomagolt nyersanyag.Hülyeség a gomba értékes levét egyenként kiönteni a panír alól!!!
"A mélyedéssel felfelé kezdve, a víz a gomba közepében összegyűlik, és mikor az a fele megsült, egy csipesszel vízszintesen kivéve, hogy ki ne boruljon, ki kell azt önteni."
rajtam kívül még ezt írta más is tessék bemásoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!