Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rántani való gombának melyik...

Rántani való gombának melyik részét kell először a serpenyőbe tenni hogy ne fröcsköljön mindent szét?

Figyelt kérdés
Tetejét vagy fonákját?
2010. nov. 15. 10:35
1 2
 1/14 anonim válasza:
48%
Hát mi úgy szoktuk hogy egy magas serpenyőben süssük a rántott gombát és jól el lepi az olaj.Szerintem teljesen mindegy hogy a tetejével lefele vagy az aljával lefele teszed bele.
2010. nov. 15. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
25%

szia!


mi úgy szoktuk, hogy le vesszük a tönkjét. És először a kalapjával lefelé rántjuk, mert rántás közben sok levet enged még. és párszor kis vesszük, és le öntjük a levet, ami össze gyűlik a kis "mélyedésben"

Mert ha az bele kerül az olajba, akkor iszonyatosan pattog!


Ha ki sült a teteje, akkor meg lehet fordítani, de addig mi kb 3szor le szoktuk egy kis tálba önteni a kiengedett levet!


22L

2010. nov. 15. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
59%
Hát én még ekkora marhaságot nem hallottam. Ki van igy még vele?
2010. nov. 15. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
18%

hát... elég nagy szegénységi bizonyítvány, ha még nem vetted észre, hogy a gomba levet ereszt rántás közben..

ezért kell a kalapjával lefelé, mert ha nem csepegteted le a levet, amit ereszt a kalapjában, és úgy megfordítod, akkor nagyon fröcsög. ha le öntöd sokkal kevésbé.

Az a "lé" úgymond víz.. próbáld már ki hogy csöppentesz egy kis vizet a forró olajba.. szét b..ssza az egész konyhát


nekem akkor is így tanította anyum és kész:)

2010. nov. 15. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
41%

A tetejével lefelé kell elkezdeni süttni, tehát a mélyedéssel felfelé.

Ha azzal lefelé kezdenénk el sütni, a kisülő víz egyenesen az olajaba menne. Lehet, hogy a fokozatosság miatt lassabban, ezért nem fröcsköl annyira, de az olajat ugyanúgy tönkreteszi.

A mélyedéssel felfelé kezdve, a víz a gomba közepében összegyűlik, és mikor az a fele megsült, egy csipesszel vízszintesen kivéve, hogy ki ne boruljon, ki kell azt önteni.

A másik felének a sütésekor már csak a gomba falának kell megsülni, ez gyorsan megvan, ezért nem enged annyi vizet, nem fröcsög, nem rontja az olajat.

2010. nov. 15. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
25%
2. vagyok. Mi azért sütjük először mélyedéssel felfelé, mert ha ,mélyedéssel lefelé sütjük először a belseje hamar meg sül és kiszárad, ellenkező esetben pedig szépen párolódik, ameddig a "teteje" megsül
2010. nov. 15. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

nagyon bő olajban, és a mélyedéssel lefelé kezdve.

Szegénységi bizonyítvány, ha egy rántott ételnél fel kell a panírburkot vágnod, hogy kiöntsd az értékes szaftot.A panírburoknak elvileg zártnak kell lennie, azon belül párolódik a belecsomagolt nyersanyag.Hülyeség a gomba értékes levét egyenként kiönteni a panír alól!!!

2010. nov. 15. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
ki mondta, hogy fel vágom a panírt??? :D:D jééézusom, na mind1 nem vitázok egy hülye gombán:P
2010. nov. 15. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
18.25-ös végre egy értelmes ember. Én ezen az egészen hülyére röhögtem magam. Na itt van az, mikor a vak vezet világtalant. Sem a kérdező, sem a válaszoló nem járt még konyhában.
2010. nov. 15. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
27%

"A mélyedéssel felfelé kezdve, a víz a gomba közepében összegyűlik, és mikor az a fele megsült, egy csipesszel vízszintesen kivéve, hogy ki ne boruljon, ki kell azt önteni."


rajtam kívül még ezt írta más is tessék bemásoltam!

2010. nov. 15. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!